1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית.
2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה.
3 מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות עד לקבלת קצף מעט תפוח ובהיר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
4 מוסיפים ריקוטה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים אבקת קקאו ומקפלים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
5 אופים כ-35 דקות עד ששולי העוגה יציבים ומרכזה נשאר מעט רוטט (העוגה קצת מתבקעת, וזה בסדר). מכבים את התנור ומשאירים את העוגה 30 דקות בתנור הכבוי. מוציאים ומצננים היטב.
6 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות להתייצבות.
7 לפני ההגשה: מניחים על פני העוגה תלוליות קצפת ומפדרים באבקת קקאו.