
אטריות מוקפצות עם עוף ואננסעוף, ירקות ואננס מוקפצים בג'ינג'ר ושום במנה אסייתית עשירה בטעמיםפיליס גלזר|"בישול בריא בקלי קלות", בחסות הרדוף| פורסם19/08/1012:11 ![]() צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור |
המצרכים (4 מנות):
לעוף
למוקפץ
לרוטב
אופן ההכנה:1מבשלים את האטריות מראש לפי ההוראות על גבי האריזה, אך מקפידים לבשל אותן "אל דנטה" ולא יתר על המידה. 2מערבבים עם שמן קנולה ושומשום בעזרת הידיים. מכסים ומצננים במקרר. 3שוטפים ומייבשים את העוף, מורידים את הסחוס האמצעי וחותכים כל צד לקוביות. מגלגלים קלות בקורנפלור או קוזו טחון לאבקה. מחממים שמן במחבת טפלון על אש בינונית-גבוה ומקפיצים את קוביות העוף בתנועת ערבוב מתמדת עד שהוא כמעט מוכן. מוסיפים מהג'ינג'ר ושן שום פרוס וממשיכים להקפיץ רק עד שהעוף מוכן. שמים בצד. 4משרים את האננס ופטריות השיטאקה (בנפרד) במים רותחים עד שהם תופחים, כ-15 דקות. מסננים ופורסים את האננס לחתיכות (כמו בקופסאות אננס משומר) ואת השיטאקה לרצועות, ללא הגבעול. מסדרים בערמות על משטח העבודה. 5מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה. מנערים וטועמים. אם הרוטב מלוח מדי אפשר להוסיף עוד כף או שתיים מים. יש לנער שוב לפני השימוש. 6מחממים את שמן הקוקוס על אש בינונית-גבוה ומקפצים את הברוקולי, גזר, שיטאקה, אננס ובצל ביחד עם הג'ינג'ר והשום הכתוש, כ-2 דקות. עכשיו מוסיפים את העוף, ומקפיצים דקה. 7זורקים לווק את האטריות המקוררות בחופנים ומקפיצים עם הירקות רק עד שאטריות מחוממות. מנערים ויוצקים פנימה את הרוטב, מנמיכים את האש לבינוני, ומבשלים עוד 2 דקות עד שהרוטב מסמיך. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בבוטנים וכוסברה, אם רוצים. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fעוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3אטריות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AAאננס https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%A0%D7%A0%D7%A1מוקפץ https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7%A5 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |