https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

אטריות מוקפצות עם עוף ואננס

עוף, ירקות ואננס מוקפצים בג'ינג'ר ושום במנה אסייתית עשירה בטעמים

|"בישול בריא בקלי קלות", בחסות הרדוף| פורסם12:11
אטריות מוקפצות עם עוף ואננס (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 250 גרם אטריות גזר או עגבניות (או אחרות)

  • 1 כפית שמן שומשום כהה
  • 1 כפית שמן קנולה

לעוף

  • חזה עוף אורגני שלם (כ-300 גרם)

  • מעט קוזו טחון או קורנפלור (לא הכרחי)
  • 2 כפיות שמן קוקוס כתית מעולה או קנולה
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי
  • 1 שן שום פרוסה אלכסונית

למוקפץ

  • 3 פרוסות אננס מיובש (מהסוג המסוכר)

  • 4 פטריות שיטאקה מיובשות, או 4-6 פטריות טריות פרוסות לאורך
  • ½ 1 כפות שמן קוקוס כתית מעולה או שמן קנולה
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי
  • 2 שיני שום כתושות או פרוסות
  • 2 כוסות תפרחות ברוקולי טרי מאודה קלות או קפוא מופשר (ללא גבעולים)
  • 1 גזר בינוני חתוך לגפרורים
  • 3 בצלים ירוקים פרוסים לחתיכות 4 ס"מ

לרוטב

  • 1/3 כוס רוטב סויה

  • 2 כפות מירין (לא הכרחי אך רצוי)
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפות סירופ מייפל אמיתי או אגבה
  • 1 כף קוזו או ½ 1 כפיות קורנפלור
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 -4 כפות מים

אופן ההכנה:

1מבשלים את האטריות מראש לפי ההוראות על גבי האריזה, אך מקפידים לבשל אותן "אל דנטה" ולא יתר על המידה.

2מערבבים עם שמן קנולה ושומשום בעזרת הידיים. מכסים ומצננים במקרר.

3שוטפים ומייבשים את העוף, מורידים את הסחוס האמצעי וחותכים כל צד לקוביות. מגלגלים קלות בקורנפלור או קוזו טחון לאבקה. מחממים שמן במחבת טפלון על אש בינונית-גבוה ומקפיצים את קוביות העוף בתנועת ערבוב מתמדת עד שהוא כמעט מוכן. מוסיפים מהג'ינג'ר ושן שום פרוס וממשיכים להקפיץ רק עד שהעוף מוכן. שמים בצד.

4משרים את האננס ופטריות השיטאקה (בנפרד) במים רותחים עד שהם תופחים, כ-15 דקות. מסננים ופורסים את האננס לחתיכות (כמו בקופסאות אננס משומר) ואת השיטאקה לרצועות, ללא הגבעול. מסדרים בערמות על משטח העבודה.

5מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה. מנערים וטועמים. אם הרוטב מלוח מדי אפשר להוסיף עוד כף או שתיים מים. יש לנער שוב לפני השימוש.

6מחממים את שמן הקוקוס על אש בינונית-גבוה ומקפצים את הברוקולי, גזר, שיטאקה, אננס ובצל ביחד עם הג'ינג'ר והשום הכתוש, כ-2 דקות. עכשיו מוסיפים את העוף, ומקפיצים דקה.

7זורקים לווק את האטריות המקוררות בחופנים ומקפיצים עם הירקות רק עד שאטריות מחוממות. מנערים ויוצקים פנימה את הרוטב, מנמיכים את האש לבינוני, ומבשלים עוד 2 דקות עד שהרוטב מסמיך. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בבוטנים וכוסברה, אם רוצים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il