https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

שוקי עוף לימוניים עם אורז

נכון שיש פה לימון וכוסברה - אבל מדובר במנה שאפילו בני שנתיים מתמוגגים ממנה

שוקי עוף עם לימון וכוסברה בתנור עם אורז אחרי (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • 6 שוקי עוף
  • 2-3 לימוני ליים (גם לימון רגיל הולך) סחוטים
  • חצי חבילת כוסברה קצוצה
  • 6 שיני שום שלמות
  • מלח ופלפל שחור

לאורז:

  • 2-3 כפות שמן קנולה
  • 2 כוסות אורז
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1מניחים את שוקי העוף בכלי חרס (או פיירקס) ומוזגים עליהם את מיץ הלימון.

2מפזרים על השוקיים את הכוסברה ושיני השום ומתבלים במלח ופלפל.

3מכניסים את הכלי ללא כיסוי לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים 25 דק', מורידים את המעלות ל-190 ואופים 25 דק' נוספות. ניתן להפוך את השוקיים כשמורידים את הטמפרטורה כדי שישתזפו משני הצדדים.

5בזמן שהעוף בתנור מכינים את האורז.

6מחממים בסיר את השמן ומטגנים את האורז כ-5 דק'. מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים את המים. מבשלים על אש נמוכה כ-18 דק'.

7מגישים את העוף מעל האורז ומקשטים בכוסברה טרייה.

* הצעה לגיוון: ניתן להוסיף לעוף פחית חלב קוקוס לאחר 25 דק' בישול.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il