https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פרגיות בטריאקי על אורז אסייתי

זה אולי נראה מושקע - אבל במציאות לא ייאמן כמה שזה פשוט. 50 שקל, 35 דקות - ואתם מסודרים עם ארוחת ערב לתפארת מדינת ישראל

פרגיות ואורז אסייתי - מוכן, עיצוב: שרה זיידמן (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • 500 גר' פרגיות חתוכות לקוביות
  • 1/2 כוס טריאקי או 1/3 כוס סויה + 2-3 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן שומשום
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור
  • חופן כוסברה (לא חובה)
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות
  • 2-3 כפות שמן קנולה
  • מקלות לשיפוד הפרגיות

לאורז

  • 2-3 כפות שמן קנולה
  • כוס וחצי אורז פרסי
  • 2-3 כפות שמן שומשום
  • כוס וחצי- 2 מים חמים
  • מלח ופלפל שחור
  • 2-3 גבעולים של בצל ירוק חתוך לעיגולים

אופן ההכנה:

1יוצקים בקערה את הסויה, הסוכר, שמן השומשום, השום, המלח (בזהירות, הסויה כבר מלוחה), הפלפל השחור והכוסברה ומערבבים.

2מערבבים פנימה את הפרגיות ונותנים להן לנוח בתערובת כ-15 דק'.

3בינתיים מכינים את האורז: מחממים שמן בסיר, שופכים את האורז ומערבבים על אש בינונית 3-5 דק'. מוסיפים את שמן השומשום, המלח והפלפל, מוסיפים את המים החמים ומבשלים על אש נמוכה 18 דק' (בלי לפתוח מכסה). מכבים את האש ומניחים בסיר הסגור עוד 10 דק'.

4משפדים את הפרגיות עם קוביות בצל (כמובן שאפשר להוסיף כל ירק שרוצים).

5מחממים מעט שמן במחבת ומניחים את השיפודים.

6מסובבים את הפרגיות כך שיתבשלו מכל הצדדים, כ-2-3 דק' מכל צד.

7מניחים את האורז בצלחת, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומניחים את שיפודי הפרגית.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il