https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

מוקפץ בבאגט

השבוע פגשנו את הבלוגר גיל גוטקין שסיפר לנו על אחת המנות הכי טראשיות שהוא אוהב להכין. אנחנו, אנשים שמחשיבים טראש כאיכות, קפצנו מיד לבלוג שלו וחזרנו עם מתכון נהדר למוקפץ ולרוטב שום מהמם שמלווה אותו

|מבשל ואוכל http://www.lifeintlat.com/| פורסם11:12
מוקפץ בבאגט (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
צילום: גיל גוטקין, mako אוכל
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

למוקפץ:

  • 300 גרם חזה עוף (אפשר גם פרגיות)
  • 2 גזרים בינוניים
  • 1 פלפל אדום
  • רבע כרוב לבן
  • חצי סלסלת פטריות
  • חצי קופסת שימורים של תירס גמדי
  • שמן רגיל
  • 3 כפות סויה
  • 1 כף טריאקי
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • חצי כפית שמן שומשום
  • חופן נבטים (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל
  • 2-3 בצלים ירוקים
  • באגט שלם או שתי לחמניות באגט
  • 4 עלי חסה פריכים

לרוטב השום:

  • 5 כפות מיונז
  • 3 שיני שום
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1שוטפים היטב את חזה העוף וחותכים אותו לקוביות בגודל של כסנטימטר וחצי.

2שוטפים היטב את הירקות וחותכים את הגזר, הפלפל והכרוב לרצועות דקות ושוות בגודלן. פורסים את הפטריות.

3נפטרים מנוזלי קופסת התירס הגמדי, חותכים אותו לקוביות ומניחים בצד.

4מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את קוביות העוף. לא מערבבים אותן יותר מדי ונותנים להן להיצרב היטב מבחוץ (שימו לב שאין צורך לבשל אותן עד הסוף כי הן עוד ימשיכו להתבשל בהמשך יחד עם כל הירקות). מוציאים ומניחים בצד.

5מוסיפים למחבת הריקה עוד מעט שמן ומטגנים את רצועות הגזר והפלפל. אחרי 2-3 דקות מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-2-3 דקות.

6מוסיפים את רצועות הכרוב ומטגנים את כל הירקות יחד כדקה או שתיים. אחרי שהכרוב איבד מנפחו מוסיפים את התירס הגמדי ומטגנים דקה נוספת.

7מחזירים את העוף למחבת ומוסיפים את הסויה, הטריאקי, הצ'ילי ושמן שומשום. מוסיפים גם את הנבטים, מערבבים היטב וטועמים. מוסיפים מעט מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים עוד כ-2-3 דקות עד שהירקות והעוף סופגים היטב את הרוטב.

8מכינים את רוטב השום: כותשים את שיני השום, מוסיפים למיונז יחד עם שמן הזית ומערבבים היטב עד לאחידות.

9מכבים את האש תחת המוקפץ, קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים למחבת.

10פורסים את הבאגט, מרפדים את תחתיתו בעלי החסה, מוסיפים את המוקפץ, מורחים מעל את רוטב השום ומגישים.

>> לבלוג של גיל,מבשל ואוכל http://www.lifeintlat.com/

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il