
מוקפץ בבאגטהשבוע פגשנו את הבלוגר גיל גוטקין שסיפר לנו על אחת המנות הכי טראשיות שהוא אוהב להכין. אנחנו, אנשים שמחשיבים טראש כאיכות, קפצנו מיד לבלוג שלו וחזרנו עם מתכון נהדר למוקפץ ולרוטב שום מהמם שמלווה אותו![]() צילום: גיל גוטקין, mako אוכל |
המצרכים (2 מנות):למוקפץ:
לרוטב השום:
אופן ההכנה:1שוטפים היטב את חזה העוף וחותכים אותו לקוביות בגודל של כסנטימטר וחצי. 2שוטפים היטב את הירקות וחותכים את הגזר, הפלפל והכרוב לרצועות דקות ושוות בגודלן. פורסים את הפטריות. 3נפטרים מנוזלי קופסת התירס הגמדי, חותכים אותו לקוביות ומניחים בצד. 4מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את קוביות העוף. לא מערבבים אותן יותר מדי ונותנים להן להיצרב היטב מבחוץ (שימו לב שאין צורך לבשל אותן עד הסוף כי הן עוד ימשיכו להתבשל בהמשך יחד עם כל הירקות). מוציאים ומניחים בצד. 5מוסיפים למחבת הריקה עוד מעט שמן ומטגנים את רצועות הגזר והפלפל. אחרי 2-3 דקות מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-2-3 דקות. 6מוסיפים את רצועות הכרוב ומטגנים את כל הירקות יחד כדקה או שתיים. אחרי שהכרוב איבד מנפחו מוסיפים את התירס הגמדי ומטגנים דקה נוספת. 7מחזירים את העוף למחבת ומוסיפים את הסויה, הטריאקי, הצ'ילי ושמן שומשום. מוסיפים גם את הנבטים, מערבבים היטב וטועמים. מוסיפים מעט מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים עוד כ-2-3 דקות עד שהירקות והעוף סופגים היטב את הרוטב. 8מכינים את רוטב השום: כותשים את שיני השום, מוסיפים למיונז יחד עם שמן הזית ומערבבים היטב עד לאחידות. 9מכבים את האש תחת המוקפץ, קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים למחבת. 10פורסים את הבאגט, מרפדים את תחתיתו בעלי החסה, מוסיפים את המוקפץ, מורחים מעל את רוטב השום ומגישים. >> לבלוג של גיל,מבשל ואוכל http://www.lifeintlat.com/ ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |