https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חמין מקרוני

הגרסה הכי פשוטה לחמין - רק אל תוותרו על העור של העוף

https://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-000bf6c5fb81021006.htm|ששת, מהדורה חדשה, הוצאת על השולחן| פורסם14:52
חמין מקרוני (צילום: ששת, מהדורה חדשה, הוצאת על השולחן)
צילום: ששת, מהדורה חדשה, הוצאת על השולחן
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם ספגטי או מקרוני

  • 1 עוף טרי חתוך ל-8 חלקים עם העור
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • רבע-שליש כוס שמן קנולה
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 10 שיני שום שלמות עם הקליפה
  • 2 בטטות או תפוחי אדמה פרוסים לעובי 1-2 ס"מ
  • 4-6 ביצים מבושלות
  • חצי כוס ציר עוף או מים
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

1מבשלים פסטה במים רותחים עם מלח כ-5 דקות ומסננים.

2מתבלים את העוף במלח ופלפל ומטגנים בסיר עם שמן חם עד להשחמה. מוציאים מהסיר.

3מוסיפים לסיר בצל ושיני שום, מזהיבים ומוציאים מהסיר.

4מוסיפים בטטות או תפוחי אדמה, מתבלים במלח ופלפל ומזהיבים משני הצדדים. מסדרים בשכבה אחת בתחתית הסיר.

5מרכיבים את החמין: מוסיפים חצי מכמות הפסטה לסיר, מחזירים את העוף, הבצל והשום. מוסיפים את הביצים ומסיימים בפסטה. מערבבים את הציר עם תבלינים ויוצקים לסיר. מביאים לרתיחה.

6מחממים תנור ל-100 מעלות.

7מכסים היטב את הסיר ומעבירים לתנור למשך הלילה. לפני ההגשה מצמידים צלחת לסיר והופכים את החמין בשלמותו.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il