https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

ירקות כתומים ושוקי עוף אפויים

מנה צבעונית, מתקתקה ומשביעה בניחוח קינמון

|יד מרדכי| פורסם09:59
עוף עם ירקות כתומים (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 ק"ג דלורית ודלעת

  • 4 בטטות
  • 700 גרם שוקי עוף
  • 2 גזרים גדולים
  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
  • 1/8 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)
  • ¼ כוס דבש מפרחי אבוקדו של 'יד מרדכי'
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית בהרט (אם רוצים)
  • 2 כפות סוכר חום
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום גבוה (220 צ.). מערבבים היטב בכלי שמן זית, דבש, ציר עוף, קינמון, בהרט, סוכר חום וכמון. מוסיפים שתי כפיות מלח ומעט פלפל ומערבבים. מברישים קלות את שוקי העוף ברוטב שנוצר.

2קולפים וחותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הרוטב שנותר.

3מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את הירקות על גבי התבנית ומניחים ביניהם את שוקי העוף. מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מורידים את נייר הכסף, מערבבים את הירקות וממשיכים לאפות כ- 20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מגישים חם.

>> לעודעיקריות https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors/Article-d429777af958721006.htm?Partner=interlinkמומלצות לארוחת החג.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il