
צלי כבדים ותפוחי אדמהמשובח, טעים והכי חורפי שיש![]() צילום: חיה מרום, Soul Food |
המצרכים :
אופן ההכנה:1חותכים את כבדים ל-3 או 4 חתיכות, שוטפים ומסננים היטב. 2מקלפים ושוטפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות עגולות דקות מאד, בעובי של 3-4 מ"מ, גג 1/2 ס"מ. 3מחממים מחבת גדולה, רצוי טפלון. מוסיפים את השמן, מחממים חצי דקה ומצרפים את הבצל. 4מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את הכבדים, השום ומטגנים עד סגירתם והשחמה קלה. 5זה הזמן להוסיף את תפוחי האדמה, מערבבים היטב. לא להיזהר יתר על המידה, גם אם תפוחי האדמה נשארים לא אחידים ונשברים זה יופי, ורק תורם לתבשיל. 6מוסיפים את התבלינים. לא מוסיפים מים. מכסים, מנמיכים את הלהבה, ללהבה נמוכה, ומבשלים כך ללא מים. 7מדי פעם מנערים את המחבת, ואף מערבבים ערבוב עדין עם כף. זמן הבישול נע בין 20 דקות ל-30 דקות, תלוי בעובי תפוחי האדמה. כדי לשמור על עסיסיות הכבדים, רצוי שעובי תפוחי האדמה יהיה דק ככל האפשר. 8ניתן להוסיף רק אם מוכרחים 1/4 כוס מים. * המתכון התפרסם בבלוגSoul Food http://maromhaya51gmailcom.blogspot.com/ ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |