
עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמהמתכון של אהרוני לעוף שלם בתנור, שצולים עם תפוחי אדמה קטנים ורוטב משובח של שמן זית, עשבי תיבול ולימוןישראל אהרוניhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e4a0125fda59311004.htm|אהרוני מבשל לחברים| פורסם03/10/0811:22 ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים :
לרוטב:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מתכונים לראש השנהhttps://www.mako.co.il/food-rosh-hashana?Partner=interlink 2במעבד מזון מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה. 3מפרידים בזהירות בין העור לבשר העוף ומורחים בינם חלק מהתערובת. 4מורחים את יתרת התערובת על העוף ותפוחי האדמה. את הלימון השלם דוחפים אל תוך העוף. 5מפזרים את תפוחי האדמה החצויים בתבנית צלייה, עליהם מניחים את העוף, עם החזה כלפי מעלה. 6מכניסים לתנור שחומם מראש וצולים. לאחר 25 דקות הופכים את העוף ומניחים אותו על צידו. 7צולים 15 דקות נוספות. הופכים פעם נוספת את העוף הפעם לצידו השני וצולים עוד 15 דקות. לבסוף מניחים את העוף עם הגב כלפי מעלה וצולים עוד 10 דקות. תגיות:עוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3עוף שלם https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3+%D7%A9%D7%9C%D7%9Dעוף צלוי https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3+%D7%A6%D7%9C%D7%95%D7%99תפוחי אדמה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99+%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%94 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |