מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חזה עוף עסיסי עם ירקות קלויים ברוטב משגע

מנה עיקרית המוגשת יחד עם התוספת‮

|בוקר, צהריים, ערב, הוצאת כנרת| פורסם12:52
חזה עוף עם ירקות קלויים- בוקר צהריים ערב (צילום: פיליפ מטראי)
צילום: פיליפ מטראי
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לחזה העוף והמשרה‮

  • 6‮ ‬חצאי חזה עוף שלמים, 200 גרם כל אחד
  • 4 ‬שיני שום, כתושות
  • 2‮ ‬כפיות חרדל
  • 1‮/‬2‮ ‬כוס שמן זית
  • 1‮/‬3‮ ‬כוס יין לבן יבש
  • מיץ מלימון אחד
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן‮, ‬לטיגון חצי עמוק
  • 1 ‬כוס קמח

לירקות

  • 2‮ ‬חצילים בינוניים בקליפתם‮, פרוסים לאורך
  • 2‮ ‬זוקיני, פרוסים לאורך
  • 1‮‬בצל סגול, פרוס
  • 1 ‬פלפל אדום, חתוך לרצועות רחבות
  • 1‮‬פלפל צהוב‮, ‬חתוך לרצועות רחבות
  • 10‮ ‬שיני שום, קלופות
  • 6‮ ‬עגבניות, חצויות לרוחב
  • שמן זית ‬להברשה

לרוטב

  • 1‮ ‬כף חרדל דיז'ון‮
  • ‬ 1‮ ‬כף חרדל גרגירים
  • 6‮ ‬שיני שום, כתושות
  • 2‮ ‬כפות צלפים
  • 3‮ ‬כפות חומץ בן–יין אדום
  • 2 ‬כפות חומץ בלסמי
  • 2 ‬כפות עלי תימין
  • 2 ‬כפות רוזמרין קצוץ דק
  • 1‮/‬2‮ ‬כוס שמן זית
  • 3 ‬כפות שמן קנולה
  • 1 ‬כף סוכר חום
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1להשריה: מערבבים בקערה את חזות העוף עם יתר מרכיבי המשרה ושורים במקרר שעתיים‮.‬ 2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). ‬מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ‬בגובה‮ ‬2‮ ‬ס"מ. ‬מוציאים את חזות העוף מהמשרה, מקמחים משני הצדדים ומטגנים עד שיזהיבו, 3 דקות מכל צד. מעבירים לתבנית ואופים‮ ‬20‮ ‬דקות‮.‬ 3. במקביל‮ ‬מכינים את הירקות: מחממים מחבת פסים או‮ ‬ משטח צלייה יצוק ברזל. ‬מברישים את הירקות ושיני השום ‬בשמן זית משני הצדדים, וצולים, מעט בכל פעם, עד שהירקות יתרככו. מעבירים לקערה‮.‬ 4. להכנת הרוטב: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, יוצקים על הירקות ומערבבים. 5. להגשה: מניחים כל חזה עוף בצלחת אישית ומניחים לידם מעט מהירקות הקלויים. מגישים עם לחם טרי‮.‬

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il