
עוף שלם צלוי במלח גס, מוגש עם בק-צ'ויאהרוני במתכון לעוף צלוי בתנור בניחוח סיניישראל אהרוניhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e4a0125fda59311004.htm|אהרוני מבשל לחברים| פורסם15/03/0915:02 |
המצרכים (5 מנות):לעוף
לרוטב
לבק צ'וי
אופן ההכנה:1מחממים תנור אפייה לחום של 200 מעלות. 2בסיר אובאלי, בעל מכסה שיוכל להכיל את העוף ולהיכנס לתנור, מחממים את המלח הגס עד שהוא לוהט (20 דקות עד חצי שעה) מעל להבה בינונית. 3בזמן שהמלח מתחמם מכניסים אל תוך העוף את הלימון השלם, ג'ינג'ר, בצל ירוק ואת הלמון גראס חבוט וחתוך. מושחים את העוף בפלפל שחור וגרגירי כוסברה. 4כשהמלח לוהט מעבירים חצי מכמות המלח לקערה, מניחים את העוף בסיר המלח (מעל מחצית כמות המלח שנותרה בו) ומכסים אותו היטב במחצית כמות המלח שזה עתה הוצאנו מהסיר. משאירים את העוף בסיר כ-10 דקות (עדיין מעל להבה בינונית). במשך העבודה עם המלח חשוב לזכור שהוא לוהט לכן יש להימנע מלגעת בו עם הידיים. 5מכסים את הסיר ומעבירים את הסיר המכוסה לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-45 דקות. 6מוצאים את הסיר מהתנור ובזהירות בעזרת מרית וכף עץ, או שתי מריות מוציאים את העוף מהסיר. בעזרת מטלית בד או נייר מטבח מנגבים בעדינות מהעוף את כל המלח שנותר עליו- זהירות, הוא לוהט. 7חותכים את העוף לפרוסות בעזרת קופיץ חד ומוציאים את חומרי המילוי שסיימו את תפקידם. 8מכינים את הבק צ'וי: מחממים במחבת את ארבע כפות השמן, כשהוא לוהט מטגנים בו כדקה את שיני השום והג'ינג'ר. 9מוסיפים את הבצל הירוק ואת הבק צ'וי. מטגנים דקה, מוסיפים מלח, פלפל, מעט מים ומערבבים דקה נוספת. 10מכינים את הרוטב: מחממים שמן במחבת, כשהוא חם מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף. מטגנים כדקה. 11מוסיפים את הסויה יין האורז והסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים כשתי דקות ומסירים מהאש. 12מניחים את הבק צו'י המוקפץ בכלי הגשה, מעליו מניחים את העוף הפרוס ומעל הכל יוצקים את הרוטב. מפזרים בצל ירוק ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |