https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים

מנת עוף חדשה ומקורית שתרענן לכם את הרפרטואר

|"כרמלה ואני", הוצאת מודן| פורסם12:15
קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים (צילום: דניה ויינר,
צילום: דניה ויינר, "כרמלה ואני", הוצאת מודן
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל, מגורר דק
  • 1 תפוח אדמה קטן, מגורר דק
  • 3 כפות פירורי לחם (או 2 פרוסות לחם לבן ישן, ללא קרום, מושרות 5 דקות במים וסחוטות)
  • 1 ביצה, טרופה
  • שלושת רבעי כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד (אם רוצים)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • רבע כפית פלפל לבן גרוס טרי
  • 1 כפית שטוחה בהרט לקציצות (אם רוצים)
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • רבע כוס שמן זית
  • 1 בצל לא גדול, קצוץ לקוביות
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 3 כפות לימונים כבושים קצוצים
  • 1 כפית פפריקה חריפה (אם רוצים)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף זרעי כוסברה יבשה, כתושים
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל לבן גרוס טרי
  • 3 עגבניות, קלופות וחתוכות גס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 ליטר מים

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומשהים במקרר כשעה.

2יוצרים 30 קציצות קטנות ופחוסות מעט, בידיים רטובות או משומנות.

3מחממים שמן לטיגון בסיר רחב בגובה כ-3 ס"מ על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות 7-5 דקות, עד שהן משחימות. מספיגים על מגבות נייר ומגישים מייד.

להכנת הרוטב:

1מחממים סיר רחב עם השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום, הלימונים ואת התבלינים. מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות ואת הרסק. מערבבים ומוסיפים את המים.

2מביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות. התבשיל משתבח אחרי לילה במקרר. מגישים עם אורז או פתיתים או קוסקוס ועם שעועית ירוקה חלוטה.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il