אופן הכנת האורז:1מרתיחים מים ומוסיפים מיץ מחצי לימון ומלח. 2. מבשלים את האורז כ-20 דקות, מוציאים, מסננים ושוטפים במים. 3. מחממים בסיר את השמן. 4. פורסים את הבצל לטבעות, מטגנים בשמן הרותח ומוסיפים את האורז. 5. יוצרים פירמידה בסיר מהאורז ושופכים מלמעלה עוד 2 כפות שמן. 6. מבשלים שלוש דקות על אש גדולה ומנמיכים את האש. 7. שמים את הסיר על אסבסט ונותנים לזה להתבשל על אש קטנה כ-30 דקות. 8. יוצרים באורז גומות עמוקות בעזרת מקל עץ.
לפרגית:1מגרדים את הבצל והשום בפומפייה קטנה, ומוסיפים בקערה אחת את כל המצרכים ביחד עם הפרגית 2. משהים במקרר כשעה עד שעתיים. 3. מוציאים את הפרגיות מהמשרה ומקפיצים במחבת חם עם מעט שמן זית. 4. מוסיפים את המשרה על הפרגיות המוקפצות ומצמצמים את הרוטב.
להגשה:1לוקחים צלחת עמוקה ומסדרים באמצע הר של אורז. 2. מפזרים את הפרגיות על הר האורז ולאחר מכן מפזרים מלמעלה את הרוטב המצומצם. 3. מטגנים מעט את השקדים הקלופים ואת העירית הקצוצה ומפזרים מלמעלה.