https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קציצות עוף על פול וטחינה

זוכת העונה הראשונה של מאסטר שף מפנה את השטח למתמודדים הטריים - ונפרדת במתכון פשוט, מהיר וטעים במיוחד. קציצות כאלה באמת שעוד לא טעמתם

קציצות עוף על פול וטחינה, אינה קראבצקי (צילום: אינה קראבצקי)
צילום: אינה קראבצקי
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 300 גרם עוף טחון
  • 3 גבעולים של בצל ירוק, קצוצים דק
  • 2 שיני שום קצוצות ועוד 3 שיניים חתוכות לפרוסות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 1 כף פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן קנולה לטיגון
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • בערך חצי כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • שמן זית
  • בצל גדול, חתוך לחצאי ירח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כוס פול ירוק מבושל (אני השתמשתי בקפוא, כמובן שטרי עדיף)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1מתחילים בקציצות: מוסיפים לבשר הטחון את הבצל הירוק, השום הקצוץ, הכוסברה, חצי מהפלפל החריף, ביצה ופירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל, לשים היטב ויצרים קציצות עגולות קטנות. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים בשמן קנולה חם.

2מערבבים את הטחינה, המים ומיץ הלימון עד לקבלת טחינה סמיכה. מתבלים במלח.

3במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ואת שאר הפלפל הירוק (לא חובה), מוסיפים את הכמון ומקפיצים עוד כדקה. מוסיפים את הפול ואת הקציצות, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים הכל יחד בעדינות. מורידים מהאש.

4מסדרים את הצלחת: מניחים תלולית של טחינה ובמרכזה עורמים מהתבשיל. מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il