
עוף בתנור ברוטב שום טריהשום הירוק הטרי כבר בשיאו, ורותם ליברזון השתמשה בכולו להכין את העוף הזה: הגבעולים הירוקים נטחנים לרוטב וראשי השום נצלים בתנור עם הכרעיים והירקות. מנה חגיגית,יפה וטעימה שלגמרי הולכת לככב אצלנו בקרוב
רותם ליברזון https://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-34abd0828d6f051006.htm
| mako אוכל
| פורסם 25/03/24 08:00
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
|
המצרכים :לממרח השום הירוק:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מכינים את ממרח השום: טוחנים גבעולים של שומים טריים עם חבילת פטרוזליה/כוסברה, מלח ושמן זית. 3 מורחים היטב את נתחי העוף בממרח השום הירוק ומניחים בתבנית. מוסיפים לתבנית את פרוסות הדלעת, השומרים, ראשי השום והצ׳ילי. מתבלים במלח לפי הטעם. 4 מכסים בנייר אפייה ומכניסים לתנור לשעה. כעבור שעה מגבירים חום ל-250 מעלות, מורידים את הנייר וממשיכים לצלות על תכנית גריל עד שהעופות והירקות משחימים. 5 מגישים עם הרוטב שבתחתית התבנית. לבלוג של רותם ליברזון https://rotteml.com/ לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון https://www.instagram.com/rotem_lieberson/ בתיאבון!
|
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |