https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף בציפוי בצק

עם בצל מותבל ושלל התבלינים שיתקפו את בלוטות הטעם

|mako| פורסם12:31
עוף שלם בתנור בציפוי בצק (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • עוף שלם

  • קמח
  • בצל
  • תערובות תיבול לפי הטעם (על האש, תיבול לעוף, כורכום, כמון, פפריקה, סומאק ומכל הבא ליד)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-220 מעלות 2. מערבבים שתי כוסות קמח עם חצי כוס מים ושתי כפות שמן עד ליצירת בצק אחיד. מוסיפים מעט מים אם יש צורך, אך התוצאה צריכה להיות בצק יבש למדי ונוח לעיבוד. 3. מורידים את כנפי העוף, פושטים את העור ומסירים את השומן. ניתן להוציא גם את העצם מהרגליים. 4. קוצצים בצל גס ומטגנים כחמש דקות על מחבת עם מעט שמן. 5. מתבלים בנדיבות את הבצל עם התבלינים שבחרתם ומוסיפים כשלוש כפות שמן. 6. מרדדים את הבצק לעיגול דק (כחצי ס"מ) ומניחים עליו את הבצל המטוגן. שומרים את הרוטב במחבת. 7. מניחים את העוף על הבצק והבצל, מוסיפים עוד כשלוש כפות שמן ומזליפים את רוב הרוטב על העוף. מושחים את העוף ברוטב בזהירות (הוא עדיין חם). 8. סוגרים את הבצק על העוף. הופכים את העוף המצופה כך שהתפר יהיה בתחתית ושופכים על הבצק את יתרת הרוטב. 9. אופים בתנור עד שהבצק מתחיל להזהיב ומתקשה.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il