עוגת תפוזים אווריריתעוגת מיץ בחושה מעלפת וקלילה בטעמים של תפוזים ווניל ובמרקם ענני שמתמוסס בפה |
המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מקציפים ביצים וסוכר כ-8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 3 מוסיפים בזרם איטי את השמן תוך כדי הקצפה.
עוגת תפוזים אוורירית | צילום:
רעות זומר, יחסי ציבור
4 מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, הווניל, הקמח ואבקת האפייה לסירוגין עד שהתערובת אחידה (** ראו הערות). 5 מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות משומנות ואופים ב-180 מעלות כ-40 דקות. * המתכון באדיבות רעות זומר ו-cookstock
** אחרי ניסיונות, מצאנו שבחלק מהתנורים עדיף לאפות את העוגות בחום נמוך יותר, של 160 מעלות. לעיתים יש צורך להוסיף כמה דקות לזמן האפייה. כשקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים - היא מוכנה. ** קיצור דרך: שמחנו לגלות שאפשר להוסיף את מיץ התפוזים, קליפת התפוז, הווניל, הקמח ואבקת האפייה ביחד, ולא לסירוגין. העוגה עדיין יוצאת מושלמת.
אפשר גם בתבנית קוגלהוף | צילום:
רעות זומר, cookstock
שאלות תשובותאין לי ביצים גדולות, רק מדיום. כמה לשים? אפשר לשים 4 ביצים. מה אפשר להוסיף לעוגה? היא מושלמת כמו שהיא, אבל אם רוצים לגוון אפשר להוסיף קוקוס או פצפוצי שוקולד, ויש המוסיפים לה אגוזים טחונים.
|