המצרכים :לתחתית בצק פריך + פירורים:
לבלילת הגבינה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי. 2 מכינים בצק פריך: טוחנים במעבד מזון חמאה, סוכר, קמח, אוראו וחלב עד לקבלת פירורים דקים. עוגת גבינה פירורים אפויה עם אוראו | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל3 מעבירים חצי מהפירורים לתבנית עגולה בקוטר 24 מרופדת בנייר אפייה, מהדקים ומשטחים לתחתית אחידה. אופים כ-10 דקות, ומניחים לצינון. את שאר הפירורים שומרים בצד. 4 מורידים את חום התנור ל-165 מעלות (עדיין סטטי). 5 מכינים את הבלילה: מערבבים במיקסר עם וו הקצפה גבינה, שמנת חמוצה, ביצים וסוכר, עד לאיחוד. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור ומערבבים שוב לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. 6 מוסיפים את עוגיות האוראו ומערבבים. 7 מוזגים את הבלילה על התחתית שאפינו. מעל הבלילה מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד (אם הם התגבשו בינתיים לבצק אפשר לגרר אותו בפומפייה). 8 אופים את העוגה כ-45 דקות, ואם היא עדיין מעט נוזלית משאירים ל-15 דקות נוספות. העוגה צריכה להיות מעט רוטטת. 9 מצננים את העוגה ומכניסים להתייצבות במקרר למשך הלילה. 10 מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. עוגת גבינה פירורים אפויה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר מכוסה במקרר כ-4 ימים. |