מתכון לפיצה ביתית כמו באיטליהפיצה ביתית בקלי קלות בדיוק כמו של סבתא איטלקייה, יחד עם רוטב עגבניות שמשתדך בול עם הבצק
צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל
|
המצרכים (4 מנות):לבצק:
לרוטב העגבניות:
להרכבה:
אופן ההכנה:1 מכינים את בצק הפיצה: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים והסוכר. יוצרים גומה בקערה, שופכים לתוכה כוס מים, את השמן והמלח, ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את שליש כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מחזירים לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה. 2 לאחר התפחת בצק הפיצה הביתית פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח (הכמות מספיקה לפיצה אחת ענקית או שתיים בינוניות). מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה. 3 אופן הכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש. 4 מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה (מתחילים לבדוק אחרי 15 דקות). ולקינוח, הנה מתכון לפנקייק בסיסי. המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי טיפים והמלצות למתכון לפיצה ביתית בקלי קלותבצק הפיצה
רוטב הפיצה הביתית
אפיית הפיצה בתנור
שאלות תשובות הבצק לא תפח מספיק. למה זה קורה ומה אפשר לעשות? יש כמה סיבות אפשריות לבעיה בתפיחה: יכול להיות שהשמרים ישנים מדי ולא טובים, שהמים היו קרים (או חמים) מדי, או שטמפרטורת החדר נמוכה מאוד. אם השמרים לא טובים עוד זמן לא יעזור, אבל אם היא הבעיה היא טמפרטורה נמוכה - צריך פשוט לתת לבצק עוד זמן. אפשר להכין את הבצק מראש? כן. אפשר להכין את הבצק ולהקפיא. במקרה כזה צריך להפשיר את הבצק במקרר ולא בטמפרטורת החדר. האם חייבים להשתמש בקמח ללחם או בקמח ייעודי לפיצה? לא, אפשר להשתמש בקמח רגיל (רק שלא יהיה קמח תופח). כמה זמן אחרי האפייה כדאי לחתוך ולהגיש? כדאי לתת לפיצה לנוח דקה-שתיים לפני שחותכים אותה.
|