1 מכינים את הבצק: לשים את הקמח עם יתר החומרים במיקסר במשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה (או עד להכפלת נפח הבצק).
2 מכינים את הרוטב: מבשלים בסיר מעל להבה בינונית את כל החומרים ונותנים להם להסמיך. מצננים.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות.
4 מרכיבים את הפיצטות ואופים: מחלקים את הבצק ל-5 או 10 חלקים שווים, מרדדים ומתפיחים כ-10 דקות.
5 מורחים את בסיסי הבצק ברוטב, מוסיפים את התוספות האהובות עליכם, מפזרים מוצרלה, מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות עד שמוכן.