https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חלה לשבת

אביבה של מאסטר שף מציגה לכם את המתכון המושלם שלה להכנת חלה לשבת

חלה של אביבה (צילום: אביבה פיבקו)
צילום: אביבה פיבקו
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • 1 ק"ג קמח לבן

  • 1 שקית שמרית
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס שמן
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 עד 2.5 כוסות מים
  • ביצה להברשה

אופן ההכנה:

1שמים בקערה גדולה את כל החומרים עם 2 כוסות מים, ומתחילים ללוש. אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים עוד מים בהדרגה. הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא להידבק לידיים.

2לשים 10 דקות.

3מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים במקום חמים להתפחה – שעה עד שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4מוציאים את הבצק למשטח עבודה ולשים קצת. מי שרוצה לעשות הפרשת חלה, זה הזמן: לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג, עוטפים בשני ניירות, מברכים וזורקים לפח.

5מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות שוות.

6קולעים מכל 3 חתיכות צמה (בסך הכל שתי חלות), שקצה אחד שלהן עבה והשני דק. מקפלים את הצד הדק מעל החלק העבה ומצמידים היטב.

7מניחים במגש עם נייר אפייה ומברישים בביצה הטרופה.

8מחממים תנור ל-180 מעלות.

9מתפיחים עוד 20 דקות, ואופים 40 עד 45 דקות. אפשר להכין מהבצק לחמניות או חלות קטנות, ובמקרה הזה לאפות 30 דקות בלבד.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il