סקונס פרג ולימוןמתכון למנה נפלאה לפתוח איתה את הבוקר, לחמניות אנגליות עם חמאה וריבהדניה ויינר|מתכוניישן http://matkonation.com/%D7%A2%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%91%D7%99%D7%A3/| פורסם29/03/1222:23 ![]() צילום: דניה ויינר, מתכוניישן |
המצרכים (15 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 2מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה גדולה. מוסיפים את אבקת האפייה, הסוכר, הפרג, והמלח, ומערבבים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי. 3יוצרים גומחה ושופכים לתוכה את החלב וגרידת הלימון. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג את החלב את תוך התערובת. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק. חשוב לא לעבד יותר מידי - יש ללוש רק עד לקבלת גוש בצק אחיד. אם התערובת יבשה מידי אפשר להוסיף מעט חלב. 4משטחים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3 ס"מ. בעזרת חותכן בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולי בצק עבים. 5מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים בצפיפות את הסקונס בתבנית. מברישים בביצה טרופה ואופים למשך 15-20 דקות עד להזהבה. 6מגישים חם עם חמאה או שמנת חמוצה וריבה. אפשר לוותר על הפרג והלימון ולגוון באפשרויות הבאות: • להמיר את הפרג והלימון בגרידת תפוז ובמקום 300 מ"ל חלב 200 מ"ל חלב ו-100 מ"ל מיץ תפוזים. • להוסיף 1 כוס צימוקים מושרים במיץ / ברנדי. • להוסיף כוס פצפוצי שוקולד. • להוסיף כפית קינמון וכף סוכר חום לתערובת הקמחים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! תגיות:סקונס https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A1פרג https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A4%D7%A8%D7%92לימון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9Fמאפים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%9Dקמח מלא https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A7%D7%9E%D7%97+%D7%9E%D7%9C%D7%90 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |