פרעצלמתכון לכעך הגרמני, שמקבל את צבעו ומרקמו הדחוס על ידי בישול מהיר לפני אפייתו. מושלם לנשנוש והכי כיף כשהוא חם וטריMAGIG|Pastaghetti http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=pastaghetti| פורסם15/03/1215:41 ![]() צילום: MAGIG, Pastaghetti |
המצרכים (12 מנות):
לבישול הפרעצל
לפיזור מעל
אופן ההכנה:1שמים בקערה את כל כמות המים, השמרים והסוכר, ומערבבים. מניחים בצד ל-10 דקות. מוסיפים לקערה כחמישית מכמות הקמח ומערבבים בכף עץ. מעבירים לקערת מיקסר את התערובת הדלילה ומתחילים ללוש בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה. מוסיפים את יתרת הקמח ולסירוגין את קוביות החמאה, לבסוף מוסיפים את המלח. מעלים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ולשים בסך הכל כ-7 דקות. 2מקמחים קערה גדולה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3מכינים שתי תבניות מרופדות בנייר אפיה ומחמים תנור ל-220 מעלות. בנוסף, מכינים מגבת מטבח נקייה. 4מכינים את הקרמל: מפזרים בסיר רחב את כוס הסוכר בשכבה אחידה ומבשלים אותה לקרמל בצבע ענברי. כשהקרמל מוכן, מוסיפים מיד 1.5 ליטר מים רותחים (בזהירות רבה! הקרמל מבעבע בפראות בתחילה). מניחים למי הקרמל לבעבע קלות. 5מקמחים היטב משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. חותכים בעזרת סכין חדה 12 יחידות שוות פחות או יותר בגודלן. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך באורך כ-40 ס"מ ומעצבים לצורת פרעצל קלאסי: מעצבים את הגליל לצורת האות ע' בכתיב, מסובבים את הצטלבות הבצק פעם נוספת ומצמידים את הקצוות אל התחתית המעוגלת. 6מניחים כל פרעצל בזהירות בסיר עם מי הקרמל ומבשלים כחצי דקה מכל צד. מעבירים בעזרת בכף מחוררת את הפרעצלים אל מגבת המטבח, ומפזרים מעליהם מלח ושומשום. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (בכל תבנית 6 יחידות). 7אופים כ-15 דקות, עד שהפרעצל מקבלים צבע חום-זהבהב. מצננים על רשת. *במידה ולא אוכלים את כל הפרעצלים באותו היום, אפשר להכניס אותם לשקית ולהקפיא. כדאי לפזר מלח רק על אלו שאוכלים באותו היום. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * המתכון התפרסם לראשונה בבלוגPastaghetti http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=pastaghetti ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |