https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחמניות עם זיתים ועגבניות מיובשות

השבוע אביבה מכניסה ללחמניות את הכי טוב שיש למזרח התיכון להציע - והתוצאה בהתאם. מגישים עם קערת חמאה, וזוכים לתהילת עולם

לחמניות עם זיתים ועגבניות מיובשות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (15 מנות):

  • 2 בצלי שאלוט או חצי בצל רגיל
  • 4 כפות שמן זית
  • 20 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים דק
  • 6 עגבניות מיובשות, קצוצות דק
  • 300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
  • כפית סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 100 מ"ל מים פושרים
  • כפית מלח

אופן ההכנה:

1קוצצים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות בשמן זית.

2מעבירים למיקסר את כל המרכיבים, כולל הבצל המטוגן ושמן הטיגון. לשים 8 דקות, עד לקבלת בצק מעט דביק אבל אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה.

3מחלקים את הבצק ל-15 חלקים, ומגלגלים בידיים מקומחות ללחמניות. מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה או בתבנית שקעים, כמו בתמונה.

4מתפיחים 20 דקות נוספות.

5מורחים את הלחמניות במים, מכוונים את התנור ל-180 מעלות ומכניסים את הלחמניות לתנור הקר. אופים 20 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו ריבועי עוגת שמנת עם שקדים https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors-bakery/Recipe-039f2e04996d541006.htm?Partner=interlink

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il