https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

סקונס ללא גלוטן

רבע שעה הכנה ועוד רבע שעה בתנור - ויש לכם את זה. לחמניות אנגליות עדינות, מושלמות עם חמאה וריבה

סקונס ללא גלוטן (צילום: תמר פלג, המגדניה של תמר)
צילום: תמר פלג, המגדניה של תמר
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

  • 700 גרם קמח ללא גלוטן - גלעם (ועוד קצת לקימוח משטח העבודה)
  • שקית אבקת אפייה
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 מ"ל לימונדה
  • ביצה להברשה
  • לגיוון: צימוקים שחורים, חמוציות מיובשות, שוקולד צ'יפס וכו'

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2מניחים בקערת המיקסר את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים בעדינות. מפעילים את המיקסר במהירות הכי איטית שאפשר, ותוך כדי שופכים פנימה את הלימונדה ואת השמנת בזרם דקיק. ממשיכים את פעולת המיקסר עד שהבצק כמעט אחיד, אבל יש בו עוד קצת פירורים או גושים בודדים.

3מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים אותו מעט עד שהוא אחיד ומרדדים לעובי של כ-3 סנטימטר (כן, אנחנו רוצים שזה יהיה עבה).

4קורצים מהבצק עיגולים בעזרת חותכן עוגיות או כוס, ומסדרים על התבנית במרחק 2-3 ס"מ זה מזה. מברישים קלות (ממש קלות, ואפשר גם לוותר) בביצה, מכניסים לתנור ומורידים את החום ל-180 מעלות. אופים כ-15 דקות. מגישים ואוכלים טרי טרי.

* את שארית הבצק אפשר לערבב עם צימוקים, חמוציות מיובשות או אפילו שוקולד צ'יפס, ואז לרדד מחדש, לקרוץ ולאפות.

* אפשר להקפיא ואז להפשיר בתנור, התוצאה תישאר נהדרת.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il