בורקס בנוסח תורכיבאיזו מילוי תעדיפו למלא את המאפה המושלם הזה? גבינה ותרד או עגבניות וחציליםדורה קריספיס|עושים שכונה| פורסם26/12/1016:34 ![]() |
המצרכים (4 מנות):
הצעת הגשה
אופן ההכנה:1להכנת הבצק: מערבבים בקערה ½ קילו קמח, כפית מלח, ומים ולשים עד ליצירת הבצק. 2יוצרים 4 עיגולי בצק בתבנית אפייה, יוצקים מסביב שמן קנולה, ומניחים לבצק לנוח 5 שעות. 3להכנת מילוי של חצילים ועגבניות: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים לסיר את העגבניות, החציל, ½ כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, ומטגנים כ-3 דקות נוספות, עד לריכוך החציל. מניחים לתערובת להתקרר. 4להכנת מילוי של תרד וגבינות: מאדים את התרד הקפוא במחבת ומניחים להתקרר. מגרדים את הגבינה הבולגרית באמצעות פומפייה ומערבבים בקערה- תרד, יחד עם הגבינה הבולגרית המגורדת, ½ גביע קוטג', וקורט מלח. 5מחממים תנור ל-200 מעלות. 6מילוי הבורקס: משמנים את משטח העבודה ומשטחים את עיגול הבצק הראשון באמצעות הידיים, כך שנוצרת צורת מלבן ארוך. 7מניחים חצי מתערובת המילוי הרצויה לאורכו של המלבן שנוצר, מגלגלים את הבצק לצורת נחש, ומהדקים את הקצוות. 8מגלגלים את הבצק סביב אחד הקצוות, ויוצרים צורה של שבלול. את הקצה השני- מהדקים תחת הבורקס. באותה הצורה- יוצרים את שלושת הבורקסים הנותרים. 9מניחים את הבורקסים המגולגלים בתבנית אפייה משומנת, מוזגים מעט שמן קנולה מעל, ומפזרים שומשום. 10אופים כ-¾ שעה, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד להזהבה. 11הצעת הגשה: חוצים את הבורקסים המוכנים לאורכם, מניחים פרוסות של עגבנייה טרייה, ביצה קשה, ופלפלים מוחמצים, וסוגרים את הבורקסים, כך שנוצרים מעין "סנדביצ'ים". תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fבורקס https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%A1מאפה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94תורכי https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%9B%D7%99תרד https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%AA%D7%A8%D7%93חצילים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%97%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |