https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

בוריקטס גבינה

המאפה הבולגרי המפורסם במילוי מעולה של גבינה ותפוח אדמה

|"סיפור בולגרי", ידיעות ספרים| פורסם15:21
בוריקטס גבינה (צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים)
צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

לבצק

  • 1 ק"ג קמח רגיל

  • 200 גרם מרגרינה או חמאה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 תפוח אדמה – קלוף, מבושל ורך
  • חצי כוס שמן
  • 1 חלבון ביצה להברשה
  • שומשום לפיזור מעל

למלית

  • 200 גרם גבינה בולגרית לבנה, מגוררת

  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 1 ביצה
  • 1 חלבון ביצה להברשה
  • 1 תפוח אדמה קלוף, מבושל ורך
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומניחים במקרר לשעה.

2מועכים את תפוח האדמה המבושל למחית. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב.

3מחממים תנור ל-180 מעלות.

4לאחר צינון הבצק, מחלקים אותו לארבעה חלקים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק. קורצים עיגולים בעזרת כוס ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית.

5סוגרים ומהדקים את השוליים לצורת סהרון ומניחים את הבוריקיטס בתבנית שטוחה משומנת.

6מברישים את הבוריקיטס בחלבון הביצה ומפזרים מעל שומשום.

7אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ- 20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il