https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

בורקס ירושלמי

פתרון טעים ואהוב לנשנוש ליד הקפה או ארוחה קלה, עם ביצה קשה וירקות

|קפה ועוד, הוצאת אופוס| פורסם14:23
בורקס ירושלמי (צילום: יואל מזרחי,  יחסי ציבור )
צילום: יואל מזרחי, יחסי ציבור
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (35 מנות):

  • 200 גרם חמאה מלוחה

  • 4 חלמונים
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
  • 3 כוסות (450 גרם) קמח תופח

למילוי

  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת

  • 100 גרם גבינה צפתית מפוררת
  • 125 גרם גבינה לבנה
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח

לאפייה

  • 1 חלמון

  • 1 כף מים
  • שומשום

אופן ההכנה:

1בקערת מעבד המזון מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.

2מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי.

3מחממים תנור ל-180 מעלות.

4מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח מעט. קורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר 8 ס"מ. מניחים על כל עיגול כפית מהמילוי, מקפלים וצובטים את השוליים. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

5מערבבים את החלמון עם המים ובעזרת מברשת מורחים את הבורקס. מפזרים שומשום.

6אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש עד שהבורקס זהובים. מגישים מיד.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il