לחם מטוגן עם ביצה חצי קשה ותפוחי אדמהגרסה משודרגת לפרנץ' טוסט המוכר בתוספת טונה אדומה ובוטרגועומר מילרhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e5ee580d39e6a11004.htm|מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן| פורסם07/03/1013:29 ![]() צילום: מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מכינים את מרכיבי המנה: אם משתמשים בטונה טרייה, מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים אותה דקה מכל צד (יש ארבעה). מטרה היא להשאיר את הטונה נאה בחלקה הפנימי. מניחים בצד להתקרר. 2מרתיחים בסיר ליטר מים עם כפית מלח. מכניסים לתוכם את הביצים בעדינות בלי לפגוע בקליפה ומודדים בדיוק 1/2 6 דקות. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הביצים לקערה עם מי קרח, כדי לעצור את הבישול. מקלפים אותן בזהירות בלי לפגוע בהן. מתקבלות ביצים עם חלבון קשה וחלמון רך. 3מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מים עד ריכוך. מצננים, פורסים ומתבלים במלח ופלפל. 4מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית וחורכים פרוסות חלה משני הצדדים. 5מרכיבים את המנה ומגישים: מערבבים מיונז ואריסה. מסדרים את החלה המטוגנת בצלחת הגשה ומורחים עליה מיונזאריסה. מניחים פרוסות תפוחי אדמה, טונה (או טונה משומרת), את הביצים החצי קשות שנבצעו ביד, בוטרגו, פטרוזיליה קצוצה וטבעות בצל. תגיות:לחם מטוגן https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%97%D7%9D+%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%92%D7%9Fפרנץ' טוסט https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%A5%27+%D7%98%D7%95%D7%A1%D7%98ביצה קשה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94+%D7%A7%D7%A9%D7%94תפוח אשמה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97+%D7%90%D7%A9%D7%9E%D7%94טונה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%98%D7%95%D7%A0%D7%94בוטרגו https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%95%D7%98%D7%A8%D7%92%D7%95אוכל ישראלי https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C+%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |