https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחם מטוגן עם ביצה חצי קשה ותפוחי אדמה

גרסה משודרגת לפרנץ' טוסט המוכר בתוספת טונה אדומה ובוטרגו

https://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e5ee580d39e6a11004.htm|מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן| פורסם13:29
לחם מטוגן (צילום: מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן)
צילום: מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 200 גרם טונה אדומה או טונה משומרת (ואפשר גם בלי)

  • 6 כפות שמן זית
  • 4 ביצים
  • 2 תפוחי אדמה שלמים בקליפתם
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 4 פרוסות חלה
  • להגשה:
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כף אריסה
  • 1 כפית בוטרגו מגולף בקולפן
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • טבעות בצל

אופן ההכנה:

1מכינים את מרכיבי המנה: אם משתמשים בטונה טרייה, מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים אותה דקה מכל צד (יש ארבעה). מטרה היא להשאיר את הטונה נאה בחלקה הפנימי. מניחים בצד להתקרר.

2מרתיחים בסיר ליטר מים עם כפית מלח. מכניסים לתוכם את הביצים בעדינות בלי לפגוע בקליפה ומודדים בדיוק 1/2 6 דקות. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הביצים לקערה עם מי קרח, כדי לעצור את הבישול. מקלפים אותן בזהירות בלי לפגוע בהן. מתקבלות ביצים עם חלבון קשה וחלמון רך.

3מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מים עד ריכוך. מצננים, פורסים ומתבלים במלח ופלפל.

4מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית וחורכים פרוסות חלה משני הצדדים.

5מרכיבים את המנה ומגישים: מערבבים מיונז ואריסה. מסדרים את החלה המטוגנת בצלחת הגשה ומורחים עליה מיונז­אריסה. מניחים פרוסות תפוחי אדמה, טונה (או טונה משומרת), את הביצים החצי קשות שנבצעו ביד, בוטרגו, פטרוזיליה קצוצה וטבעות בצל.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il