מופלטהמתכון מעולה למנה המרוקאית הנודעת שאי אפשר לחגוג מימונה בלעדיהסוזי מרציאנו, בר ששת|mako אוכל| פורסם01/04/1011:07 ![]() |
המצרכים (40 מנות):
אופן ההכנה:1לשים את חומרי הבצק לכדי 30-40 כדורים, מעבדים כל כדור היטב בידיים וטובלים בשמן. 2מניחים את הכדורים בתבנית משומנת היטב ומכסים בניילון או מגבת, למנוחה של 10 דקות ולא יותר. 3מניחים סיר אלומיניום פשוט בצורה הפוכה על האש, דבר המאפשר שטח רחב יותר למופלטה גדולה ומתוחה. לאחר המנוחה טובלים כדור בצק בקערת שמן ומניחים על משטח משומן. 4באמצעות כפות הידיים (ולא אצבעות) מותחים את כדור הבצק לגודל הרצוי ומניחים על הסיר כשהאש דולקת. 5עם קבלת מעט צבע אפוי הופכים את העלה הראשון ומניחים מעליו את השני בתור. עם קבלת צבע אפוי פעם נוספת, הופכים את השניים ורק לאחר מכן מוסיפים את השלישי וכן הלאה. 6לאחר כמחצית הכמות מורידים מהאש ועוטפים במגבת נקייה. 7חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת (רצוי לשמור את הכדורים מכוסים כל הזמן מכיוון שהשמרים צוברים גבשושיות שמפריעות לפתיחת הבצק בידיים). 8בגמר הכנת העלים מורחים דבש וחמאה. מומלץ להגיש עם כוס תה והרבה נענע. >> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה http://bit.ly/1Xi5Xoj ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |