https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

מופלטה

מתכון מעולה למנה המרוקאית הנודעת שאי אפשר לחגוג מימונה בלעדיה

|mako אוכל| פורסם11:07
מופלטה
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (40 מנות):

  • קילו קמח
  • 3 וחצי עד 4 כוסות מים פושרים
  • רבע כוס שמן
  • 2 עד 3 כוסות שמן לפתיחת הבצק
  • רבע כפית שמרים
  • כף סוכר
  • כף מלח
  • חמאה (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1לשים את חומרי הבצק לכדי 30-40 כדורים, מעבדים כל כדור היטב בידיים וטובלים בשמן.

2מניחים את הכדורים בתבנית משומנת היטב ומכסים בניילון או מגבת, למנוחה של 10 דקות ולא יותר.

3מניחים סיר אלומיניום פשוט בצורה הפוכה על האש, דבר המאפשר שטח רחב יותר למופלטה גדולה ומתוחה. לאחר המנוחה טובלים כדור בצק בקערת שמן ומניחים על משטח משומן.

4באמצעות כפות הידיים (ולא אצבעות) מותחים את כדור הבצק לגודל הרצוי ומניחים על הסיר כשהאש דולקת.

5עם קבלת מעט צבע אפוי הופכים את העלה הראשון ומניחים מעליו את השני בתור. עם קבלת צבע אפוי פעם נוספת, הופכים את השניים ורק לאחר מכן מוסיפים את השלישי וכן הלאה.

6לאחר כמחצית הכמות מורידים מהאש ועוטפים במגבת נקייה.

7חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת (רצוי לשמור את הכדורים מכוסים כל הזמן מכיוון שהשמרים צוברים גבשושיות שמפריעות לפתיחת הבצק בידיים).

8בגמר הכנת העלים מורחים דבש וחמאה. מומלץ להגיש עם כוס תה והרבה נענע.

>> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה http://bit.ly/1Xi5Xoj

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il