גראטן תפוחי אדמהאתם חייבים ללמוד איך לעשות גראטן טוב, כי זה פשוט אחד הדברים הכי טעימים שאפשר לאכול|null| פורסם07/06/1115:50 ![]() צילום: robynmac, Istock |
המצרכים (6 מנות):
לגיוון
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. 2מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית פיירקס משומנת (20X20ס"מ) כך שהפרוסות "עומדות". בהתחלה הפרוסות יפלו, אולם בסופו של דבר, דוחסים אותן בין דפנות התבנית והן מתייצבות. אם יש שאריות של תפוחי אדמה, דוחסים אותן ברווחים. 3מפזרים על תפוחי האדמה את עלי התימין, מגוררים אגוז מוסקט (בערך חצי כפית או יותר אם אוהבים), מפזרים הרבה מלח ופלפל שחור. 4יוצקים את השמנת המתוקה על כל התבנית. הנוזלים צריכים להגיע בערך עד שני שליש גובה תפוחי האדמה. אם חסר נוזל, אפשר להוסיף חלב. 5עם כפות הידיים "משכיבים" קצת את תפוחי האדמה, כך שהנוזל יעטוף את כולן. 6עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים שעה. 7מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור למשך 20 דקות, עד שקצה תפוחי האדמה ישחים (לא לשרוף). גיוון (אופציונאלי) 1אפשר להמיר חצי מתפוחי האדמה בבטטות, פרוסות באותו אופן. מסדרים את תפוחי האדמה והבטטה לסירוגין. לא צריך לספור ולדייק. 5-10 מכל סוג ואז 5-10 מהסוג השני וחוזר חלילה. 2למנה מהודרת יותר, ניתן לסדר את תפוחי האדמה בתוך תבניות קפיציות קטנות (למנה אישית). את התבנית יש להניח בתוך תבנית נוספת, היות וחלק מהשמנת עלול לדלוף מהתבנית הקפיצית. 3כחמש דקות לפני שהגראטן מוכן ניתן ליצור שקע קטן במרכז הגראטן וליצוק לתוכו חלמון. על החלמון לפזר מעט פלפל שחור גרוס ומלח. חשוב להקפיד שהחלמון יישאר נוזלי ולכן יש להוסיף אותו ממש בסוף האפייה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |