מאפה מבצק חציל, במילוי גבינה ומנגולדבואו לראות שגם מאפה יכול להיות בריא ומזין - תופתעו כמה שהוא טעיםד"ר רן פולק|null| פורסם21/07/1013:30 ![]() צילום: יחסי ציבור |
המצרכים (24 מנות):לבצק
למלית
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח. 2מוסיפים את השמנים ומערבבים עד שייווצר מרקם של חול ים. 3מערבבים פנימה את החציל ואת מיץ התפוזים ולשים עד שייווצר בצק אחיד – היזהרו לא ללוש יותר מדי. 4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 5מחלקים לשניים ומרדדים על משטח מקומח כל מחצית למלבן בעובי 1/2 סנטימטר. 6להכנת המלית: מחממים את השמן במחבת בינונית על להבה בינונית. 7מוסיפים את המנגולד ומטגנים קלות כ-5 דקות עד לריכוך מלא. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומסננים. 8בקערה בינונית מערבבים את המנגולד עם הגבינה, מסננים ומצננים. 9להרכבת המאפה: שמים 1/2 מהמלית לאורך הצלע הארוכה של הבצק, מגלגלים ליצירת גליל ומקפלים את הקצוות. 10מברישים את החלק העליון של שני הרולים בביצה ומפזרים מעל את הקצח והשומשום. 11אופים כ-15 דקות עד שמזהיב. 12מקררים על רשת וחותכים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ. * מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים בישראל. המתכון מתוך סדנת השף עם השף הבריא ד"ר רן פולק. תגיות:מאפה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94בריאות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AAחציל https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%97%D7%A6%D7%99%D7%9Cגבינה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94מנגולד https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%A0%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%93להנות מאוכל בריא https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%AA+%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C+%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |