https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

נקניקיות בבצק עלים עם פסטו ועגבניות מיובשות

משה בתיבה, גרסת שנות האלפיים

https://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-e4a0125fda59311004.htm|אהרוני מבשל לחברים| פורסם09:57
משה בתיבה (צילום: Paul Cowan, Istock)
צילום: Paul Cowan, Istock
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לנקניקיות והבצק:

  • חצי קילו בצק עלים
  • 6 נקניקיות כתף בקר
  • 6 נקניקיות עוף

לממרח העגבניות המיובשות:

  • 1 כוס עגבניות מיובשות, מושרות במים, סחוטות היטב
  • 2 שיני שום
  • מעט פלפל צ'ילי
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף סוכר
  • רבע כוס שמן זית (ועוד קצת אם צריך בהדרגה)

לפסטו:

  • 2 כוסות דחוסות של עלי בזיליקום, בלי הגבעולים
  • 3 שיני שום קלופות
  • חצי כוס צנוברים קלויים
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1ממרח העגבניות המיובשות: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים לתערובת חלקה.

2ניתן להוסיף עוד שמן זית לפי הצורך תוך כדי הטחינה. כשהתערובת חלקה מעבירים לצנצנת, שם היא יכולה להישמר שבועות ארוכים.

3ממרח הפסטו: מניחים את עלי הבזיליקום, השום, הצנוברים ושליש מכמות שמן הזית בקערת מעבד המזון טוחנים עד לקבלת מחית אחידה, כעת מוסיפים בהדרגה את שאר כמות השמן.

4הנקניקיות: מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים למלבנים שמספיקים לציפוי הנקניקיות, כ-10X15 ס"מ.

5מורחים את המלבנים בממרח הפסטו וממרח העגבניות היבשות, ומניחים על כל מלבן נקניקייה.

6מגלגלים את הבצק על הנקניקיות.

7מורחים בחלמון טרוף, ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il