https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחם שיפון עם צימוקים

לחם ביתי ומפנק שימלא את כל כל הבית בניחוחות של חורף

לחם שיפון עם צימוקים (צילום: יערה שרי, בישולוג - בישול עם היגיון)
צילום: יערה שרי, בישולוג - בישול עם היגיון
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • 3/4 קובייה שמרים טריים או 3/4 שקית שמרית, או 1/2 1 כפות שמרים יבשים

  • 1/2 1 ליטר מים פושרים (+ כוס מים נוספת, לפי הצורך)
  • 1 ק"ג קמח שיפון
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 2 כפות קקאו
  • 1/2 3 כפות מלח
  • 1 כוס צימוקים

אופן ההכנה:

1ממיסים בקערית קטנה את השמרים בחצי כוס מהמים הפושרים ובוחשים. ממתינים כ-10 דקות.

2מערבבים בקערה גדולה שני סוגי קמח, קקאו ומלח. מוסיפים את תערובת השמרים. מוסיפים בהדרגה את שארית המים, עד שמתקבל כדור בצק (ייתכן ולא יהיה צורך בכל הכמות, או שיהיה צורך להוסיף כוס מים נוספת).

3לשים כ-10 דקות (אפשר לבצע את כל התהליך במיקסר עם וו לישה או ידנית- תלוי בחשק ובכוח) - הבצק שמתקבל יהיה דביק. מוסיפים את הצימוקים ולשים כ-2 דקות נוספות, עד שהצימוקים יתפזרו באופן שווה בבצק.

4מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומניחים במקום חמים למשך כ-30 דקות.

5חובטים בבצק בעדינות, ומחלקים לשני כיכרות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בסכין חדה חורצים על כל כיכר 3 חריצים ומניחים להתפחה נוספת, ללא כיסוי לכ-20 דקות. כ-15 דקות לפני האפייה מחממים תנור ל-200 מעלות.

6אופים את הלחם כ-40 דקות, עד להיווצרות קרום שחום. לאחר כ-20 דקות אפייה מומלץ לסובב בזהירות את הכיכרות חצי סיבוב- כך שקצות הכיכר שפנו למרכז התבנית יפנו החוצה לכיוון השוליים, על מנת לאפשר אפייה אחידה.

7מצננים על רשת. רצוי להמתין כחצי שעה לפני הפריסה.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il