https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פשטידת ברוקולי ובצל טבעונית

את המתכון הבא לקלתית ולמלית כדאי לכם לשמור לנצח כבסיס לכל פשטידה טבעונית שתרצו להכין, עם כרובית, כרישה, אספרגוס או פטריות. אנחנו הלכנו על השילוב המקסים של ברוקולי ובצל, סתם כי בא לנו ואנחנו יכולים

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקלתית:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 80 מ"ל (שליש כוס) שמן
  • 80 מ"ל (שליש כוס) מים קרים

למלית:

  • 1 כוס אגוזי קשיו, אחרי השריה של לילה בקערה עם מים
  • 160 מ"ל (שני שליש כוס) מים
  • 1 כפית שמרי בירה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
  • כף עלי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט טחון

תוספת ירק:

  • 2 כוסות פרחי ברוקולי, חלוטים
  • 1 בצל סגול, פרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מכינים את הקלתית: מעבדים את כל חומרי הבצק בקערה בעזרת הידיים.

3מרדדים ומרפדים תבנית פאי בגודל 25*20 או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

4אופים אפייה ראשונית של כ-15 דקות.

5מכינים את המלית: מעבדים את הקשיו עם יתר חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת מרקם של ממרח סמיך.

6יוצקים את המסה שהתקבלה לקלתית, מניחים מעל ובתוך המלית את פרחי הברוקולי ופרוסות הבצל, מזלפים מעט שמן זית ואופים 20-25 דקות או עד שהמלית מזהיבה ויפה.

7מצננים מעט את הפשטידה, כדי שתתייצב, פורסים ומגישים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il