הלזניה של נייג'לה לוסוןלכבוד צאת ספרה החדש "נייג'ליסימה", הבשלנית הבריטית שחררה לאינטרנט מספר מתכונים חדשים מתוכו. קבלו את המתכון שלה ללזניה מהירה בנוסח קלבריה עם בשר טחון, יין אדום וביצים קשות|mako אוכל| פורסם27/09/1208:26 ![]() צילום: Petrina Tinslay, מתוך dailymail.co.uk |
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים מראש תנור לחום של 200 מעלות. בינתיים, מניחים בסיר עם מים את הביצים. מביאים לרתיחה ומבשלים 7 דקות. אחרי 7 דקות מרוקנים את המים הרותחים וממלאים את הסיר במי ברז קרים. נותנים לביצים לשבת בסיר עם המים הקרים עד שהן קרות מספיק כדי לקלפן. 2מחממים את השמן בסיר גדול וכבד. מוסיפים את הבצל הקצוץ, מוסיפים מלח ים ומבשלים כמה דקות, עד שהבצל מתחיל להתרכך. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהוא מתפורר וכל חלקיו משנים את צבעם לחום. 3מוסיפים את היין (או הוורמוט), אחר כך את העגבניות המרוסקות. שופכים את המים אל תוך מיכל העגבניות המרוסקות, מסובבים מעט כדי שכל השאריות יתערבבו עם המים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים ברתיחה חזקה 5 דקות. 4מקלפים וקוצצים את הביצים הקשות. פורסים את כדורי המוצרלה לפרוסות דקות ומשמנים תבנית גדולה ומלבנית. 5מניחים בתחתית התבנית מצקת של רוטב הבשר. מעל מניחים עלי לזניה שיכסו את הרוטב - אל תדאגו אם הם מעט חופפים אחד מעל השני. מעל עלי הלזניה מניחים עוד מעט מהרוטב, כדי להרטיב אותן מעט ומעל הרוטב כשליש מפרוסות ההאם או הפסטרמה. מעל שכבת ההאם מפזרים כשליש מהביצים הקצוצות ופרוסות המוצרלה. 6ממשיכים לבנות את הלזניה: מניחים שכבה שניה של עלי לזניה עוד 1-2 מצקות מהרוטב, עוד שליש מההאם, הביצים הקצוצות והמוצרלה. ממשיכים כך גם עם שכבה שלישית מהנ"ל ולבסוף מכסים בעלי לזניה. את יתרת הרוטב שופכים מעל שכבת עלי הלזניה העליונה ומעל מפזרים את גבינת הפרמזן המגוררת. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים למשך שעה אחת בתנור. 7לאחר שעה, בודקים את הלזניה: נועצים סכין במרכז התבנית ובודקים האם הלזניה רכה. אם היא עדיין קשה, מכסים שוב ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות. נותנים ללזניה לעמוד באוויר הפתוח 15-20 דקות לפני שפורסים אותה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! (מקור http://www.dailymail.co.uk/home/you/article-2198087/Recipe-Quick-Calabrian-lasagne.html) ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |