1מערבבים יחד על משטח העבודה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, השמן, הביצה הטרופה והמלח. לשים יחד עד לקבלת לבצק גמיש (אם הבצק מעט יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).
2מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
3לשים שוב את הבצק, ומחלקים אותו לשניים. יוצרים מכל חלק רצועה ארוכה ומברישים בביצה.
4עוטפים רצועה אחת בפרג ורצועה שנייה בשומשום. קולעים לחלה ומשלבים תוך כדי קליעה את עלי התרד. מתפיחים עוד כחצי שעה.
5מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה או עד להשחמה בינונית. מיד לאחר האפייה עוטפים את החלות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.