https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חלה חלבית

מתכון לחלה אוורירית ורכה, תוספת משגעת שמשדרגת כל ארוחה חלבית

חלה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • שקית שמרים יבשים (11 גרם)
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 600 מ"ל חלב (3 כוסות - אני סופרת כוסות ב-200 מ"ל לכוס)

להברשה:

  • 1 חלמון
  • כפית סוכר

אופן ההכנה:

1בסיר קטן או במיקרו ממיסים את החמאה. במקביל מחממים מעט את החלב שיהיה פושר.

2בעזרת מיקסר (אבל אפשר גם ידנית) מערבבים את כל החומרים, ולשים עד לקבלת בצק גמיש ונעים. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, וכל חלק מחלקים ל-3 חלקים, שמהם קולעים 2 חלות. מניחים כל חלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים לעוד חצי שעה.

4מערבבים את החלמון עם הסוכר, ומברישים את שתי החלות (הסוכר עושה את החלה יותר מבריקה).

5אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-40 עד 50 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il