https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קיש ירקות וגבינות

יותר מכובד מפשטידה, פחות מורכב מארוחה בשרית, ובתוספת לחם וגבינות – מרכיב ארוחת מלכים חגיגית

קיש גבינות, עירית ועגבניות שרי (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

לקלתית

  • 400 גרם (3 כוסות פחות 1 כף גדושה) קמח לבן

  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 3 כפות שמנת לבישול
  • מים קרים על פי הצורך (2-3 כפיות, לא יותר)

שילובים מומלצים

  • 400 גרם ירק

  • 200-300 גרם גבינה:

    ברוקולי וקשקבל

  • כרובית ורוקפור
  • פלפל קלוי וגבינות עזים
  • אנטיפסטי ועגבניות מיובשות עם גבינת פטה וזיתים משובחים
  • בטטה ותימין
  • בצל ופטריות

לרויאל

  • 1 שמנת מתוקה

  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1 כף קמח תופח

אופן ההכנה:

1במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה עד שנוצרים פירורים דקים (כמו חול ים או קוסקוס דק). מוסיפים את השמנת וממשיכים לעבד רק עד שנוצר כדור בצק. אם התערובת פירורית ולא נוצר כדור בצק – מוסיפים, בהדרגה, מעט מאוד מים קרים. ברגע שיש כדור בצק מפסיקים את פעולת המעבד (חשוב מאוד להימנע מעיבוד יתר).

2משטחים את כדור הבצק לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה (או יותר).

3מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומרפדים את התחתית והדפנות של התבנית. מסירים שאריות של בצק (מה שמעבר לגובה התבנית), דוקרים את הבצק במזלג ומקררים שוב כחצי שעה.

4השלב הבא תלוי בירקות שבחרתם:

ברוקולי, כרובית או תרד כדאי לאדות (10 דקות במיקרוגל, או חליטה קצרה במים רותחים); פלפלים (3-4 יחידות לקיש אחד) קולים בתנור וקולפים; חצילים (1 גדול) – פורסים, מברישים במעט שמן וקולים מעט בתנור חם; בצל ופטריות (רצוי 2-3 סוגים שונים) מטגנים ומסננים מנוזלים מיותרים.

5את הגבינות מגררים (גבינות רכות דוגמת פרומעז אפשר לפרוס לפרוסות דקות, הכי נוח בעזרת פורס ביצים).

6מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

7על קלתית הבצק (הקרה) מסדרים את הירקות ומפזרים את הגבינות.

8טורפים (רצוי במטרפה) את כל החומרים לרויאל ויוצקים לתוך הקלתית עם הירקות. זהירות: לא כדאי למלא ממש עד הקצה, כדי שהרויאל לא יישפך מחוץ לקלתית (מה שיקשה מאוד על החילוץ בתום האפייה). אפשר למלא את התבנית עד חצי הגובה, להכניס לתנור (החם) ולשפוך את שאר הרויאל לקלתית כאשר התבנית כבר בתוך התנור.

9אופים 30-40 דקות, עד שפני הקיש תפוחים וזהובים והריח מתפשט. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.

10מניחים על צלחת הגשה ומגישים ברוב פאר והדר במרכז השולחן יחד עם סלט או שניים, לחם טוב וכמה גבינות (הקיש טעים חם או בטמפרטורת החדר).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות https://www.mako.co.il/food-shavuot/tnuva?Partner=interlink

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il