מאפינס מלוחים של בטטה וגבינת פטהמאפים מלוחים, קטנים וקלים להכנה, מושלמים לבראנץ' ולפיקניק, ותאמינו או לא - אפילו יכולים להוות תחליף נהדר לכריך של בית הספרשי-לי ליפא|קמח מאנה| פורסם24/06/1307:49 ![]() צילום: דן לב, קמח מאנה |
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן זית וקוביות בטטה ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבטטות זהובות (בשלב זה הן יהיו עדיין מעט קשות וזה בסדר - במהלך אפיית המאפינס הן יתרככו). מעבירים לקערה ומצננים היטב. 2בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס. 3טורפים בקערה ביצים ושמנת חמוצה (או יוגורט). מוסיפים קמח ומלח ומערבבים לתערובת חלקה. 4מוסיפים גבינת פטה, עירית ואת הבטטות המטוגנות ומערבבים, רק עד לפיזורן בתערובת. 5יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים. 6אופים בתנור החם 25-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים. המתכון באדיבות שי לי ליפא לקמח מאנה מסדרת מאסטר שף הכנתם? ספרו לנו איך יצא! תגיות:קמח תופח https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A7%D7%9E%D7%97+%D7%AA%D7%95%D7%A4%D7%97מאפינס https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1בטטה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%98%D7%98%D7%94גבינות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AAגבינת פטה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%AA+%D7%A4%D7%98%D7%94 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |