https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

מאפינס מלוחים של בטטה וגבינת פטה

מאפים מלוחים, קטנים וקלים להכנה, מושלמים לבראנץ' ולפיקניק, ותאמינו או לא - אפילו יכולים להוות תחליף נהדר לכריך של בית הספר

|קמח מאנה| פורסם07:49
מאפינס מלוחים של בטטה וגבינת פטה (צילום: דן לב, קמח מאנה)
צילום: דן לב, קמח מאנה
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות קוביות בטטה בגודל 1 ס"מ
  • 2 ביצים גדולות (L)
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה או יוגורט 3%
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה, מסוננת היטב וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1/3 כוס עירית קצוצה, גס

אופן ההכנה:

1מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן זית וקוביות בטטה ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבטטות זהובות (בשלב זה הן יהיו עדיין מעט קשות וזה בסדר - במהלך אפיית המאפינס הן יתרככו). מעבירים לקערה ומצננים היטב.

2בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.

3טורפים בקערה ביצים ושמנת חמוצה (או יוגורט). מוסיפים קמח ומלח ומערבבים לתערובת חלקה.

4מוסיפים גבינת פטה, עירית ואת הבטטות המטוגנות ומערבבים, רק עד לפיזורן בתערובת.

5יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים.

6אופים בתנור החם 25-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

המתכון באדיבות שי לי ליפא לקמח מאנה מסדרת מאסטר שף

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il