קיש עם בצל מקורמל, עגבניות צלויות, פטה וזיתיםקיש אלוהי ועשיר בטעמים במליחות מעודנת של פטה וזיתים|קישריה http://www.quicheria.co.il/| פורסם22/07/1013:27 ![]() צילום: יחסי ציבור |
המצרכים (15 מנות):
לבצק
למילוי
לרויאל
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. 2מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. 3מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-160 מעלות. קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות (לא יותר מדי דקות). מניחים בתבנית אפייה ומתבלים במלח, פלפל שחור טחון טרי, סוכר ורבע כוס שמן זית. מערבבים היטב ואופים כשעה, עד להזהבה (מדי פעם מערבבים). מצננים. 4מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות. מוציאים בעזרת סכין קטנה או כפית פריזיאן את העוקץ של העגבניות, ומסדרים אותן בתבנית אפייה. מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס, מזלפים מעט שמן זית ואופים עד שקליפת העגבניות מתבקעת והעגבניות מזהיבות (כ-20 דקות). מצננים. 5מכינים את הרויאל: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, ומערבבים היטב כך שלא יישארו גושים (אפשר לעשות את זה גם עם מטרפה). 6חותכים את הגבינה לקוביות, ואת הזיתים מגלענים וחותכים לחצאים. 7מסדרים על הקלתית את הבצל. חותכים את העגבניות לרבעים ומסדרים אותן על הבצל. מלמעלה מפזרים את קוביות הגבינה והזיתים לסירוגין. 8יוצרים את הרויאל מעל הכל בעדינות, ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שהרויאל מזהיב. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fקיש https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A7%D7%99%D7%A9בצל https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A6%D7%9Cעגבניות https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AAגבינה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94פטה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A4%D7%98%D7%94זיתים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%96%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%9D ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |