חלת שבתמתכון קלאסי ופשוט לחלה נהדרת שתמיד מצליחהאורי שפט|מאפיית לחמים| פורסם08/04/1012:13 ![]() צילום: דניאל לילה, מאפיית לחמים |
המצרכים (3 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים. 2מוסיפים לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, מלח ושמן. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה 4 דקות, לאיחוד החומרים. 3מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 5 דקות, לקבלת בצק גמיש. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות ומגלגלים לכדור. 4מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. 5מחלקים את הבצק (בעזרת סכין) ל-3 חלקים, מחלקים שוב ל-3 חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 25 ס"מ. 6קולעים כל שלושה גלילים לחלה https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/the-winning-recipe-my-winning-recipe/Recipe-9cf8cc9deafe951006.htm?Partner=interlink, בדומה לקליעת צמה בשיער. 7מניחים את שלוש החלות הקלועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-35 דקות. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-220 מעלות. החלות מוכנות לאפייה כשנפחן מכפיל את עצמו והן עומדות במבחן האצבע. 8מבחן האצבע - כדי לדעת אם הבצק הגיע לתפיחה אידיאלית, לוחצים בעדינות על הכיכר עם קצה האצבע. אם השקע שנוצר בבצק חוזר ומצטמצם באיטיות, הלחם מוכן לאפייה. אם הבצק עדיין "קופצני" למגע וחוזר במהירות למצבו הקודם, יש לתת לו עוד זמן תפיחה ואם לא חוזר בכלל למצבו טרם המגע, התפחנו אותו יותר מדי. 9מורחים בעדינות כל חלה בביצה טרופה ומצפים בנדיבות בשומשום ובפרג. 10אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |