https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פסטייה עם גבינת פטה, עגבניות ותרד

עלי פילו דקיקים ואפויים בתנור במילוי חגיגי ומעודן

פסטייה עם גבינת פטה, עגבניות ותרד (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 4 כפות שמן זית

  • 3 עגבניות, קלופות וקצוצות דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • עלים מ-2 גבעולי תימין
  • 2 כוסות (כ-200 גרם) עלי תרד קצוצים
  • מלח
  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש כתוש
  • 12 עלי פילו, מופשרים וחתוכים למרובעים בגודל 20X20
  • 250 גרם גבינת פטה, חתוכה ל-6 פרוסות בעובי של כ-3 מ"מ
  • 2 כפות שמן, למריחה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

2מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את העגבניות, השום, התימין והתרד ומתבלים במלח ובצ'ילי. מטגנים דקה על אש גבוהה. מסירים מהאש ומצננים.

3מניחים על משטח העבודה שני עלי פילו, שמים במרכז מעט מתערובת העגבניות והתרד ומעליה פרוסת גבינת פטה. מקפלים את עלי הפילו מעל הגבינה בצורת מעטפה. שמים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. ממלאים באותו האופן את כל עלי הפילו.

4מורחים א הבצק בשמן ואופים 10-12 דקות עד שהעלים מזהיבים.

5מגישים חם עם סלט ירקות קטן או עם סלט ביצים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il