https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

חלה שחור לבן

ליאור משיח הוציאה ספר שכל עמוד בו יותר מעורר תיאבון מהשני, ואנחנו קיבלנו מתכון לחלה שחור לבן מהממת שכבר מחר אנחנו מתכוונים להניח על השולחן

|Lioroooosh: Baking from my Tel Aviv Kitchen| פורסם14:45
חלה שחור לבן (צילום: מיכל רביבו,  יח
צילום: מיכל רביבו, יח"צ
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק הלבן:

  • 65 גרם מים
  • 6 גרם שמרים יבשים
  • 275 גרם קמח לבן או קמח לחם
  • 40 גרם סוכר
  • 6 גרם מלח דק
  • 2 ביצים שלמות
  • 1 חלמון ביצה
  • 30 גרם שמן זית

לבצק השחור:

  • 65 גרם מים
  • 6 גרם שמרים יבשים
  • 275 גרם קמח לבן/קמח לחם
  • 10 גרם אבקת אבץ/צבע מאכל שחור
  • 40 גרם סוכר
  • 6 גרם מלח דק
  • 2 ביצים שלמות
  • 1 חלמון ביצה
  • 30 גרם שמן זית

אופן ההכנה:

1במיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים לבצק הלבן פרט לשמן הזית ולשים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק.

2לאחר קבלת בצק, ממשיכים לישה ל-5-7דקות נוספות לפיתוח רשת גלוטן. כשהבצק חלק, אלסטי וחזק, מוסיפים את שמן הזית ולשים עד להטמעה.

בואו לעקוב אחרי ליאור משיח https://www.instagram.com/lioroooosh/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d6e51efd-ef64-4c87-b5bf-d4f52e80510a

3משמנים מעט קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומתפיחים בטמפ' החדר כ-30דקות.

4מכינים את הבצק השחור באותו האופן בדיוק, מעבירים לקערת התפחה משומנת ל-30דקות.

5לאחר30דקות, מקפלים כל אחד מהבצקים, מכסים ומתפיחים לעוד30דקות.

6מעבירים את הבצקים למשטח העבודה, ומחלקים כל בצק ל-5חתיכות שוות במשקל100גרם.

7יוצרים מכל חתיכה כדור ומניחים על משטח העבודה למנוחה, סה"כ10כדורי בצק.

8מרדדים כל כדור לרצועה וקולעים לפי הקליעה האהובה.

מומלץ לקלוע לפי מספר זוגי של רצועותמומלץ לקלוע לפי מספר זוגי של רצועות|צילום: מיכל רביבו, יח"צ

9מומלץ לקלוע לפי מספר זוגי של רצועות, לדוגמה4,6, ובעת הקליעה, לסדר את הרצועות כך שיהיו שחור, לבן, ולא למקם את אותו הצבע אחד ליד השני.

10לאחר הקליעה, מניחים את החלות על מגש אפייה עם נייר אפייה.

11, מברישים בשכבה דקה של ביצה טרופה ומניחים לתפיחה של שעה.

12מחממים תנור ל-180מעלות.

תראו איזו חלה מהממת עוד לפני האפייה!תראו איזו חלה מהממת עוד לפני האפייה!|צילום: מיכל רביבו, יח"צ

13מברישים שכבה נוספת של ביצה ומקשטים בטופינג שאוהבים כמו שומשום, שומשום שחור, פרג וכו'.

14אופים 20-25 דקות עד שהחלות מזהיבות מאוד ובאופן אחיד.

15מוציאים את התנור ומניחים להן להצטנן מעט לפני ההגשה.

בתיאבון!

המתכוןמתוך ספרה החדש ל ליאור משיח https://www.amazon.com/Lioroooosh-Baking-Tel-Aviv-Kitchen/dp/1602804303/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8#detailBullets_feature_div.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il