https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחמניות יוגורט מתקתקות

מתכון של תום פרנץ ללחמניות ביתיות קטנות ורכות, ששומרות על הטריות אפילו יומיים אחרי האפייה. רוצים את החוויה המושלמת? יש גם מתכון לחמאת לימון ביתית

לחמניות יוגורט מתקתקות (צילום: דניה ויינר, דנונה, שטראוס)
צילום: דניה ויינר, דנונה, שטראוס
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

היוגורט מעניק ללחמניות רכות ועסיסיות, ועוזר להן להישמר היטב גם יום או יומיים אחרי האפייה. רק להקפיד לשמור בקופסה אטומה. אני אוהב לאפות אותן ככדורים צפופים בתבנית עגולה או מרובעת, ולהגיש לשולחן כך שכל סועד יתלוש לעצמו לחמנייה מתוך התבנית. אני ממליץ להוסיף ללחמניות האלו ממרח חמאת לימון, מתקתק-חמצמץ ונהדר.

המצרכים (12 מנות):

  • 4.5 -4 כוסות קמח לבן (630-560 גרם)
  • 1 שקית קטנה שמרים יבשים
  • 4 כפות דבש או סוכר
  • 1 כוס מים חמימים (240 מ"ל)
  • 1.5 גביעי יוגורט יווני (200 גרם) או 1 גביע יוגורט bio טבעי 3% שומן (200 מ"ל)
  • 1 כף שמן
  • 0.5 כף מלח
  • 1 ביצה טרופה

להכנת חמאת הלימון:

  • 200 גרם חמאה רכה מאוד
  • מיץ מ-1 לימון
  • מעט מלח
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת מחצי לימון (שטוף היטב, עדיף מלימון אורגני)

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים היטב בקערה גדולה (או בקערת המיקסר) חצי כוס מהקמח עם השמרים, הדבש והמים. מניחים כ-10 דקות, עד שהשמרים תוססים ונוצרות בועות על פני הבלילה.

2מוסיפים לבלילת השמרים לפי הסדר את היוגורט, השמן, המלח ו-2 כוסות קמח נוספות. מערבבים בידיים או במיקסר עם וו הלישה ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח, בכמות הנחוצה ליצירת בצק רך, אך נפרד מדופנות הקערה.

3מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש בידיים תוך כדי הוספת קמח לפי הצורך. לשים 7-5 דקות, עד שהבצק חלק, רך ואלסטי.

4מניחים את הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום ללא רוח למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5מכינים את הלחמניות: מעבירים את הבצק שתפח למשטח מקומח ומוציאים ממנו את האוויר ידי קיפולו מספר פעמים. חוצים לשניים וחותכים כל חלק ל-6 חתיכות שוות בגודלן בעזרת סכין חדה. יוצרים מכל חלק כדור.

* אני ממליץ לתפוס את השוליים של חתיכת הבצק ולהדק אותם כלפי פנים, כך שנוצר שטח חלק מלמעלה, ואז לגלגל את הכדור על משטח העבודה עד שצורתו מושלמת והוא חלק.

6מניחים את הכדורים המוכנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה יוצרים בכל לחמנייה שני חריצים קטנים. לוחצים את הכדורים מעט כלפי מטה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים כ-25 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

7לפני האפייה מברישים את הלחמניות בביצה טרופה. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, או עד שהלחמניות זהובות. מצננים על רשת מתכת.

* מומלץ להגיש עם ממרח חמאת לימון מתקתק, חמצמץ ונהדר.

להכנת ממרח חמאת הלימון:

1מקציפים במיקסר יד את החמאה. כשהיא מוקצפת מוסיפים את מיץ הלימון, מעט מלח וחצי מכמות הסוכר.

2טועמים, ואם יש צורך מוסיפים את שאר הסוכר או חלקו (לפי הטעם). ממשיכים להקציף עד שהממרח אחיד. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים היטב בעזרת כף. שומרים בכלי אטום במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il