לחם טירוף ללא לישה
בשביל הכיכר המהממת הזאת אתם לא צריכים כישרון אפייה, ואפילו לא מיקסר. מה שאתם כן צריכים זה זמן וסבלנות. כל ההסברים בפנים


זמן עבודה
חצי שעהזמן כולל
מעל 3 שעותרמת קושי
בינוניכשרות
פרווההמרכיבים
טבלת המרותלכיכר אחת
- 350 מ"ל מים חמימים
- 25 גרם (2 כפות) שמן זית
- 10-15 גרם (כף) דבש
- 3 גרם (כפית שטוחה) שמרים יבשים
- 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח מניטובה לבן
- 125 גרם (כוס פחות כף) קמח לחם
- 10 גרם (כפית וחצי) מלח דק
אופן ההכנה
מערבבים בקערה או בתבנית רחבה, שמן, דבש ושמרים. מוסיפים קמח (שני הסוגים) ומלח ומערבבים עד שכל הקמח נרטב. מכסים ומניחים ל-30 דקות.
מקפלים את הבצק בעודו בתוך הקערה (פעולה שעוזרת לגלוטן שבו להתפתח). מתחילים בקיפול שנקרא "מתיחה" (ראו סרטון): מרטיבים ידיים. תופסים נקודה בשוליים של הבצק, מושכים אותה החוצה ומקפלים למרכז. חוזרים על הפעולה לכל אורך השוליים. מכסים וממתינים 30 דקות.
מקפלים את הבצק שוב, והפעם קיפול מעטפה (ראו סרטון): מרטיבים ידיים. מרימים את הבצק ונותנים לו להתקפל פנימה, כל פעם כיוון אחר. מכסים וממתינים 30 דקות.
מקפלים שוב - קיפול מעטפה. מכסים ומניחים לשעה וחצי, עד שהבצק אוורירי מאוד ומלא בועות.
מעצבים את הכיכר: מקמחים את משטח עבודה ואת הבצק, והופכים את הבצק בעדינות החוצה מהקערה. מקפלים שוב קיפול מעטפה, והופכים כך שהתפר יהיה למטה.
מעצבים כיכר ומתפיחים 30-45 דקות.
מכניסים סיר ברזל יצוק לתנור ומחממים אותו (עם הסיר בפנים) ל-250 מעלות, טורבו.
מכניסים את הלחם בזהירות לסיר ומפזרים בפינות קוביות קרח (זה ייצור אדים וקראסט מושלם ללחם). מכסים ואופים 30 דקות.
פותחים את הסיר, מנמיכים את חום התנור ל-225 מעלות ואופים עוד 10-15 דקות, לקבלת גוון זהוב עמוק ויפה.
מצננים על רשת, ורק אז פורסים.
** אפשר להשתמש רק במניטובה, רק בקמח ללחם או בקמח לבן רגיל.
** ללחם עם תוספות מוסיפים 80-120 גרם של אגוזים, זיתים או גרעינים בקיפול השני של הבצק.


בתיאבון!