https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פיצה שילדים אוהבים

למה להזמין אם אפשר להכין לבד: פיצה מעולה שהילדים ייהנו להכין, ואחר כך לחסל

|פסטה מיאה| פורסם10:50
פיצה לילדים של פסטה מיאה (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 250 גרם קמח ועוד קצת לקימוח

  • 1 כפית מלח
  • 15 גרם שמרים טריים
  • 1 כפית סוכר
  • 120 מ"ל מים פושרים
  • 30 מ"ל שמן זית

לרוטב

  • 50 מ"ל שמן זית

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 גזר מגורר על פומפייה דקה
  • 1 קופסאות עגבניות מרוסקות (מאיכות טובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות אפשריות

  • גבינה צהובה מגוררת / מוצרלה איכותית או כל גבינה אחרת שהילדים אוהבים

  • זיתים
  • פטריות
  • תירס
  • פרוסות דקות של עגבנייה

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק: ממיסים את השמרים במים ומוסיפים את הסוכר. לאחר 10 דקות, עם הופעת קצף על פני המים, מוסיפים את התערובת לקמח (במרכז הקמח יוצרים שקע ואליו שופכים את התערובת).

2לשים בעזרת הידיים עד ליצירת בצק. מוסיפים שמן ומלח ולשים עד לאחידות וגמישות. יוצרים מהבצק כדור, עם סכין מסמנים X ומניחים בקערה. מכסים בקערה ומניחים במקום חמים להתפחה (עד להכפלת נפח).

3יוצרים מהבצק צורה של דסקית ואותה מרדדים לפיצה בקוטר של כ-30 ס"מ.

4להכנת הרוטב: בסיר כבד מטגנים בצל ושום בשמן עד להזהבה. מוסיפים גזר ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

5מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתאחדות הרוטב (הרוטב צריך להיות סמיך ומבריק) במשך כשעה. מתבלים לפי הטעם.

6מחממים תנור ל-200 מעלות.

7להרכבת הפיצה: פותחים את בצק הפיצה לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ. על בצק הפיצה הפתוח, מורחים בתנועות מעגליות מספר כפות של רוטב עגבניות בצורה אחידה. משאירים 11/2 ס"מ של שוליים ללא רוטב מסביב לכל הפיצה. מפזרים 130 גרם גבינה צהובה מגוררת או גבינת מוצרלה איכותית על כל הפיצה בצורה אחידה.

8בשלב זה מוסיפים כל תוספת שעולה על הדעת: זיתים מגולענים, פרוסות עגבנייה, פפרוני, פטריות, תירס וכל מה שאוהבים. ניתן להחליף חלק מהגבינה בגבינה אחרת בשביל הטעם כמו: גבינת ברי, קממבר וכו'.

9מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-25 דקות.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il