פוקצ'ה של אייל שנילחם ביתי משגע, שמפונק בשמן זית ומלח גס איך שהוא יוצא מהתנוראייל שניhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-4bc0353fb386e11004.htm|מבשלים ביחד| פורסם13/01/1111:54 ![]() צילום: Anna Shepulova, ShutterStock |
המצרכים (6 מנות):
מעל הפוקצ'ה:
אופן ההכנה:1מלהיטים את התנור לטמפרטורה מקסימלית (כ-250 מעלות). 2מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים את השמרים, המלח והסוכר. מערבבים היטב, מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת ומערבבים בשתי הידיים במשך 7 דקות. 3מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה, ומניחים ל-45 דקות. 4מפילים את הבצק באגרופים עד שכל הנפח יורד, מכסים, ומניחים לתפוח עוד 30 דקות. 5מכדררים 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מגלגלים אותם פעם אחת. 6מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות. פותחים את הכדורים בין שתי כפות הידיי, מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור (רצוי על אבן אפייה, סביר שתצטרכו 3 סבבי אפייה). אופים כמה דקות עד שמזהיב. 7כשמוציאים מהתנור מזלפים עוד שמן זית ומפזרים מלח ים ורוזמרין טרי קצוץ. מחזירים את הפוקצ'ה לתנור ל-2 דקות. מוציאים ואוכלים. תגיות:פוקצ'ה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%A6%27%D7%94לחמים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%9Dשמן זית https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A9%D7%9E%D7%9F+%D7%96%D7%99%D7%AAאוכל איטלקי https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C+%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%A7%D7%99 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |