קלצונהמאפה בצק חלומי שמקורו באיטליה, ולא, אי אפשר להשוות אותו לבורקסאיריס כספי|mako אוכל| פורסם20/11/1118:59 |
המצרכים (2 מנות):לבצק
לרוטב עגבניות:
מצרכים נוספים:
אופן ההכנה:אופן הכנת הבצק: 1מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים עד שהופך לכדור בצק אחיד. 2מעבירים למשטח ולשים את הבצק מספר דקות. מגלגלים לכדור ומעבירים לקערה מקומחת. מכסים עם מגבת מטבח ומניחים בצד לשעה עד שעתיים עד שהבצק תופח. אופן הכנת רוטב העגבניות: 1מחממים מעט שמן זית במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. 2מוסיפים את העגבניות ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את השום, הבזיליקום, הסוכר ורבע כוס מים. מבשלים על אש נמוכה ומכסים את המחבת. 3לאחר 10 דקות מערבבים ומסירים את המכסה ומבשלים עוד 5 דקות (עד שהרוטב מסמיך) ומניחים בצד לצינון קל. אופן הכנת הקלצונה: 1מחלקים את הבצק לארבע חתיכות ומרדדים כל חתיכה בנפרד לעיגול בינוני בעובי ½ ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומורחים את רוטב העגבניות (נא להקפיד למרוח רק בחצי עיגול ולהשאיר שוליים נקיות של 2 ס"מ). 2מפזרים מעל את הרוטב את העגבינות וכל שאר התוספות. 3מפזרים קצת אורגנו ומזלפים מעל כל קלצונה שמן זית. 4מקפלים את החצי הנקי של הבצק מעל החצי עם הרוטב והגבינה על מנת ליצור חצי ירח. מקפלים את השוליים של החצי ירך קלפי מעלה, מגלגלים פנימה ומהדקים עם האצבע. 5מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15-20 דקות עד שהקלצונה תפוח ושחום. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |