לחם ממולא בשני טעמיםאין כמו אפייה ביתית, שעושה ניחוחות מופלאים בכל הבית. בואו ליהנות ממנת לחם עשירה שהיא ארוחה שלמהסמדר וקניןhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-6a05d233f85ab21006.htm|7 מנות ל-7 ימים| פורסם06/06/1116:44 ![]() צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים |
המצרכים (8 מנות):מרכיבים לבצק
מרכיבים למילוי הראשון
מרכיבים למילוי השני
אופן ההכנה:אופן הכנת הבצק: 1שופכים לקערה את הסוכר, השמרים, המלח והמים ומערבבים עד המסת כל המרכיבים. 2מוסיפים את הקמח לתוך הנוזלים ולשים עד שמגיעים למרקם שאינו דביק. 3מוסיפים את השמן, מערבבים, ומכסים את הקערה. מתפיחים עד להכפלת הבצק. אופן הכנת המילוי הראשון: 1מערבבים את הגמבה, הפלפל החריף והבצל הירוק בקערה עם האריסה https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-sauces/Recipe-08600c06a694521004.htm?Partner=interlink, מעט פלפל לבן ומלח. מניחים נייר אפייה על התבנית ומשמנים. 2משמנים גם את משטח העבודה, מרדדים כדור מהבצק ביד לצורת עיגול ומניחים במרכז את התערובת. מגרדים את שומן הכבש (רצוי כשהוא קפוא) בפומפייה על התערובת ומתחילים לסגור את הבצק כמו שסוגרים שקית - מכווצים ושמים על התבנית כשהחלק הסגור כלפי מטה. מניחים בצד ל-5-7 דקות. 3בעזרת כף היד משטחים את הבצק הממולא, ומכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות או עד קבלת צבע זהוב. מוציאים מהתנור ומיד הופכים את הלחם, כדי לתת לנוזלים לחלחל גם לחלקו העליון. אופן הכנת המילוי השני: 1מטגנים את הירקות קלות עד לריכוך, מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה, שום כתוש, אריסה ותבלינים ומערבבים טוב. 2לוקחים חצי מהבצק, מרדדים עם היד, שמים מעט שמן על נייר אפייה, ממלאים את הבצק עם המילוי, סוגרים כמו שסוגרים שקית, את חלק הסגירה שמים למטה על נייר אפייה ונותנים לכדור הממולא לנוח 5-7 דקות. 3ביד משומנת משטחים את הלחם הממולא, אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30-45 דקות עד קבלת צבע זהוב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |